Sivas´a Yeni VALİ!

Sivas´a Yeni VALİ!

Abdülhadi GÜLER Yazdı...

 

 

Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN tensipleri ile 39 Vilayetin Valilerinde bir değişim yaşandı. Bu tür tasarruflar ara ara yapılmaktadır.

Ben bu bağlamda SİVAS´ımızda da bir görev değişimi yaşandığına değineceğim.Şehrimizde 3.yılını dolduran Sayın Davut GÜL´ün serhat şehrimiz GAZİANTEP´e gittiği ve vazifesinde orda da muaffakiyetlerle yapacağına inancım tamdır.Başarılar diliyorum.

SİVAS´a da Sayın Salih AYHAN´ın atandığı herkesin malumu. Sayın AYHAN´ın SİVAS´ı tanıdığı biliniyor. Şehre yabancı olmayan bir isimin şehre Vali tayini bence önemli.

VALİLAR KARARNAMESİ akabinde ANKARA´dan SİVAS´ta fikrine değer verdiği insanları arayarak görüş alış verişinde bulunmak adetimdir.

Sayın Salih AYHAN´ın atanmasının şehirdeki analizini de bir arkadaştan objektif yorumlarını alarak öğrendim.

Sayın AYHAN´ın MİA boyutlu ilk üst düzey vazifesi dedi. Vali YARDIMCILIKLARI GÖREVİ ifa etti lakin bu değişik dedi. VALİ olarak şehrin en tepe yöneticisi olarak, olumlu ve olumsuz her şeyden sorumlu olan bir görevde olacak dedi.

İstişare ettiğim dostum aynı zamanda bir noktaya da ışık tuttu. ?Sayın AYHAN, eğer Vali yardımcığı zamanında şehirdeki çalışma çevresi ile Valilik dönemini de ifa ederse, bu zayıf bir başlangıç olur, yok eğer geniş, kapsayıcı, istişareye açık, işinin ehli bir kadro ihdas ederse başarılı olur? dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız istediği de bu zaten. Bütün Vali ve Belediye Reisi ve İl başkanlarına tembihi geniş kitlelerle istişare ve işin ehli ekipler oluşturma.

SİVAS bence çok zor bir kent. Bu kentin sorunlarının çözümü noktasında Sayın AYHAN´ın kuracağı ekip ANKARA´dan da yakından takip edilecek sanırım.

Sayın Vali AYHAN´ın, SİVAS´î geleceğe taşıyacak bir ekip oluşturma mantığı zannederim birkaç haftaya ortaya çıkar.

Sayın AYHAN için SİVAS bence kariyerinde İLK BİR BAŞLANGIÇ olacak.

Burada artı puanları MİA anlamlı ve diğer anlamlı önünü açacağı gibi, eğer burada eksi puanlar oluşturursa da o da kariyerinde olumsuzluklar ortaya çıkaracaktır.

Sayın CUMHURBAŞKAN´ımızın tensipleri ile şehre en üst düzey yönetici olan Sayın AYHAN´a başarılar diliyorum.

Devletimizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı burada hakkıyla temsil edeceğine inancım tamdır?



Anahtar Kelimeler: Sivas Yeni VALİ