Sivas`a Altın Vuruş

Sivas`a Altın Vuruş

Cumhuriyet Üniversitesi 40. Kuruluş yılına sancılı girdi. Ferit KOÇOĞLU, Mehmet BAKIR ve Faruk KOCACIK üçlüsü tarafından ustaca yapılan yanlı kadrolaşmalar, Sivas kamuoyu tarafından sert tepki ile karşılanıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi 40. Kuruluş yılına sancılı girdi. Ferit KOÇOĞLU, Mehmet BAKIR ve Faruk KOCACIK üçlüsü tarafından ustaca yapılan yanlı kadrolaşmalar, Sivas kamuoyu tarafından sert tepki ile karşılanıyor.

 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yanlı kadrolaşmalar ile gündemde. Ferit KOÇOĞLU, Mehmet Bakır ve Faruk KOCACIK’ın yanlı kadrolaşma yaptıkları iddiaları artık yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. İlana çıkan alımlar, dikkatlice incelendiğinde bu yanlı kadrolaşmaların ayan beyan görüleceğini dile getiren Üniversite kaynakları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin bir kırk yılının heba edildiğini dile getiriyorlar.

Hastane başta olmak üzere hemen hemen her birimde yanlı ve taraflı kadrolaşmaların hızla devam ettiği vurgulanırken, alanı olmadığı halde başka alanlarda istihdam edilen öğretim üyeleri ile de kalitenin git gide düşürüldüğü belirtiliyor.

Bu kadrolaşmalarda Rektör KOCACIK’ın sağ kolu Hüseyin YILMAZ’ın imzasının da olduğu bilinirken, Ak Parti ile içli dışlı olmaya özen gösteren YILMAZ’ın, bu yanlı kadrolaşmalarda imzasının olmasını nasıl izah edeceği ise merak konusu.

Üniversitede yapılan kadrolaşmalara başta Hilmi BİLGİN olmak üzere diğer vekillerin, vakıfa birkaç isim verme veya beş on kişiyi güvenlik görevlisi olarak yerleştirme küçük hesapları nedeniyle ses çıkarmadıkları iddia ediliyor.

Cumhuriyet Üniversitesinde yapılan yanlı kadrolaşmalar hakkında Bakan İsmet YILMAZ’ın ne düşündüğü ise bilinmiyor. Başta Hüseyin YILMAZ olmak üzere Üniversitenin her şeyden Bakanın haberi varmış gibi bir algıyı hissettirme gayreti içerisinde olmalarından, Bakan YILMAZ’ın haberdar olup olmadığı ise merak ediliyor.

Yanlı kadrolaşmalara ses çıkarmayan hatta imzalayan Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ’ın isim yapıp, ikbalin alt yapısını oluşturmak için Milletvekilliğine ısınma turları yaptığı iddia ediliyor.

Milletvekilliği sıralamasına dahi giremeyeceği kesin olan YILMAZ’ın, asıl hedefinin 2016 rektörlük yarışı olduğu biliniyor. KOCACIK ve BAKIR tarafından desteklenecek olan YILMAZ’ın, Sivas kamuoyuna etnik kadrolaşmalar hakkında neler söyleyeceği merak konusu.

Hüseyin YILMAZ’ın olası Rektör Yardımcılığından ayrılması durumunda Ertan BUYRUK veya Hüseyin SARI’nın rektör yardımcısı olarak atanacağı Üniversitede dilden dile dolaşırken, yine bu dönemlerde de “yanlı ve etnik kadrolaşmaların” artarak süreceği vurgulanıyor.

Yanlı kadrolaşmada Sivas’a deyim yerinde ise yüzde yüz altın vuruş yapan Rektör KOCACIK ve Rektör Yardımcısı YILMAZ’ın, Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın son rektör atamalarını iyi bir şekilde analiz etmeleri gerektiği dile getiriliyor.