SİVAS`A BULUT ÇÖKTÜ

SİVAS`A BULUT ÇÖKTÜ

Sivas meydanına kurulan Baraka AVM, yavaş yavaş toplumun geniş kesimleri tarafından eleştirilmeye başlandı. Sami AYDIN yönetiminin kendi kalesine attığı ilk gol olan bu karmaşalı alış veriş merkezi, tarihi eserlerinin üzerine çöken kara bir bulut olarak a

Sivas meydanına kurulan Baraka AVM, yavaş yavaş toplumun geniş kesimleri tarafından eleştirilmeye başlandı. Sami AYDIN yönetiminin kendi kalesine attığı ilk gol olan bu karmaşalı alış veriş merkezi, tarihi eserlerinin üzerine çöken kara bir bulut olarak algılanıyor.

 Sivas Meydanına kurulan ve “baraka AVM” olarak tabir edilen karman çorman alış veriş merkezciklerinin hangi akıl ve mantık ile bir oldubittiye getirtilerek kent meydanına konduğu merak ediliyor. Belediyecilik tecrübesi olan Sami AYDIN’ın bunda dahilinin ne ölçüde olduğu merak edilirken, Ramazan Sokağı diye ilan edilen bu karmaşanın Ramazan ile ne ilgisinin olduğu ise hala anlaşılamadı.

Birden bire barakalar halinde mantar gibi kent meydanında görülen göz tırmalayan bu yapıların, kara bir bulut gibi meydandaki güzide eserlerin üzerine çöktüğü gözlemleniyor. Açık hava satış stantlarının Ramazan Sokağı diye adlandırılmasının ise tam bir akıl tutulması olduğuna dikkat çeken duyarlı bir çok insan, Ramazanın bu sokağın neresinde olduğunun ise merak oluşturduğunu dile getiriyorlar.

Etkinlik karman çormanlığının da gözlemlendiği belirtilirken, yerel unsurlarla ulusal unsurların iyi harmanlanamamasının birinci sorumlusunun ise Sivas Belediyesi olduğu dile getiriliyor.

Belediyenin bu ilk icraatının tam bir fiyasko olduğunu dile getiren bir çok Sivaslı, Belediye Kültür ve Sosyal İşlerinin iyi bir sınav veremediğini belirtiyorlar.

Tarihi eserler üzerine düşen yüzde yüz ticari mantık kokan baraka bulutların, gezeni ve alış verişi çok olmasına rağmen şehrin kültürel ve sanatsal varlığına katkılarının minimum seviyede olduğu yorumları yapılıyor.

İnsanların midelerine ve gözlerine hitap edip, ruhlarını ihmal eden bu tür yavanlıkların Sivas’a ne kazandırdığı ise merak ediliyor.

Belediyecilikte bu dönemin ilk Ramazanını yaşayan Sami AYDIN’ın, amatörce bir Ramazan sınavı verdiği vurgulanırken, bu amatörlüklerin diğer icraatlara yansımasından korkulduğu belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda