Sivas`a İkinci Üniversite Yolda

Sivas`a İkinci Üniversite Yolda

Sivas’a ikinci üniversite yolda. Sivaslı İş Adamı Lütfü ABAY’ın doğduğu topraklara İkinci Üniversite kurma girişimi içinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Üniversiteye yer bulunması akabinde hızlı bir çalışma ile Sivas’ın ikinci üniversite rü

Sivas’a ikinci üniversite yolda. Sivaslı İş Adamı Lütfü ABAY’ın doğduğu topraklara İkinci Üniversite kurma girişimi içinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Üniversiteye yer bulunması akabinde hızlı bir çalışma ile Sivas’ın ikinci üniversite rüyasının gerçekleşeceği belirtiliyor.

 Sivaslı iş adamı Lütfü ABAY’ın, doğduğu topraklara üniversite kurma yönünde çalışmalar içinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Yıllardır Sivas’ın hayali olan İkinci Üniversite için çalışmaların hızlandığı ve yer tesbiti sonunda çalışmaların hızlanacağı ifade edildi. Sivas’ın gelişip kalkınması için ikinci üniversitenin şart olduğu ortada iken, bunun gerçekleştirilmesi yönündeki bu önemli adımın şehirde bayram coşkusu yapacağı vurgulanıyor.

İkinci üniversite yerinin şehrin gelişimi için çok önemli olduğu dile getiren duyarlı Sivaslılar, bu yerin mutlaka Cumhuriyet Üniversitesi uzağında olması gerektiğini dile getiriyorlar. Örneğin, Yıldız Dağı, Sıcak Çermik ve Havaalanı yakınlarına bir ikinci Üniversitenin Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezini de daha bir pekiştirip geliştireceği vurgulanıyor.