Tarih: 18.12.2017 06:53

SİVAS,Bu Konuyu Konuşuyor!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın SİVAS ziyareti sonrasında, yerel siyasi arenada çok önemli hareketlenmelerin yaşandığı gözlemleniyor. Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak Parti oyunu yükseltecek bazı isimlerinin yavaş yavaş belirli kulislerle ortaya çıkmaya devam ederken, bazı sürpriz isimlerin de siyasi arenayı kokladıkları biliniyor.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın Sivas ziyareti sırasında dikkat çeken bir isim olan Eski Vekil Selami UZUN´un ?dar bölge vekillik? veya Belediye Başkanlığı için isminin geçtiği bilinirken, yeniden İl Başkanlığı koltuğuna oturan Ziya ŞAHİN´in de olası Belediye Başkanlığı için ismi geçenler arasında.

Bir diğer isimi olan KARADEMİR´in de Ankara bağlamlı olumlu dönütler alabileceği biliniyor. Halil İbrahim KARADEMİR´în de şansının olduğu vurgulanırken, Hakan AKKAŞ´ın da yine aynı bağlamda şansının yüksek olduğu yorumları yapılıyor.

Diğer bir yandan Nevzat YANMAZ ise öne çıkan bir siyasi. YANMAZ´ın Muhsin YAZICIOĞLU döneminin önemli isimlerinden olması nedeniyle şansı bir adım daha öne çıkarken, ismi bizde saklı olan bir AVUKATIN da çok önemli temaslar içerisinde Başkanlığa yöneldiği alınan bilgiler arasında.

Ak Parti içerisinde dikkatle takip edilen bir diğer gelişme ise İl Genel Meclis Üyesi ve Gençlik Kolları Eski Başkanı Murat TORAMAN´ın, parti disiplinine verilmesi. Bu duruma rağmen TORAMAN´ın bütün köyleri gezmesi ve Ak Parti için çalışmasının, disipline sevk edenleri zora sokacağı hatta, TORAMAN´ın aklı selim hareket etmesi halinde gelecek Belediye Başkanlık seçimlerinde adaylığını ortaya çıkarabileceği yorumları yapılıyor.

Cumhurbaşkanı´nın SİVAS ziyaretinde protokolde yerini alan Doğan ÜRGÜP´ün de Belediye Başkanlığı için hazır olduğu lakin başarısız bir dönem geçirmesi nedeniyle halk tarafından ÜRGÜP´ün başkanlığının istenmediği herkes tarafından dile getiriliyor.

Her ne kadar ÜRGÜP´ün DESTİCİ faktörü ile bir adım öne çıkabileceği vurgulansa da, bir halk yoklamasında ÜRGÜP´ün şansının olmayacağı yorumları yapılıyor.

Ak Parti Anakara bağlamlı SİVAS´ta oyu en yüksek tutabilecek bir aday üzerinde durması muhtemel iken BAŞKANLIK seçimlerinde bu yüksek oya ihtiyaç olduğu, ismi şaibeye hiç bulaşmamış adaylar üzerinde durulmasının kesin olduğu haber merkezimizn ulaştığı bilgiler arasında.

Ayrıca SİVAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI adaylığı için iki vekilinde isimi son günlerde revaçta. Sivaslı olup başka illerde vekillik yapan ve CUMHURBAŞKANININ güvenini kazanan bir simin de SİVAS´a kaydırılabileceği yorumları yapılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —