Sivas Eğitimde Sıçrama Yapıyor

Sivas Eğitimde Sıçrama Yapıyor

Yıllardır başarısızlıklar içinde dönüp duran Sivas eğitimi, ilk defa derli toplu projelerle gündem olmaya devam ediyor. Evrak takibinden öteye gidemeyen hantal Milli Eğitim işleyişi de yavaş yavaş tarih olurken, sahaya inen İl Milli Eğitim'in olumlu çalış

 

Sivas ilk defa eğitimde sıçrama yapıyor. Yıllardır kabuğunu kıramayan hantal emekliliği gelmiş eğitim ruhu” bu sene itibariyle sonlandırılırken, eğitimde ortaya konulan olumlu projeler de meyvelerini vermeye başladı.

Yıllardır evrak takibi içinde kendini konumlandıran İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, son yıllarda sahaya inip bizzat eğitimin içinde olma anlayışı başarılı sonuçları da ortaya koymaya başladı.

Özellikle Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaya koyduğu şehir, bilgelik ve medeniyet” anlamlı Eğitimde Sivasi Hareketi”, eğitimciler başta olmak üzere toplumun her kesimi tarafından dikkatle izleniyor.

Projeyi yeni yeni içselleştirmeye başlayan eğitimciler, zamanla bu projeye alıştıklarını ve gelecek yıl itibariyle somut çalışmaların daha çok ortaya çıkacağını dile getirdiler.

Eğitimde Sivasi Hareketi pek çok idealist eğitimcinin katkısı ile somut doneler ortaya çıkarırken, bu projenin Sivas dışına örnek olacak çalışmaları da ortaya koyacağı vurgulanıyor.

TEOG, sınavını sorunsuz atlatan Sivas'ın önümüzdeki bütün sınavları da başarı ile yerine getireceği belirtiliyor.

İdealist eğitimciler, eğitimin derse girip çıkma anlayışı dışına çıkarılmasının artık zaruret olduğunu ifade ediyorlar.

Duyarlı, idealist, bilgili nesiller için yaparak ve yaşayarak” bir felsefi gerekliliğin artık Sivas'ta da ortaya konulmaya başlandığı vurgulanıyor.

 



Murat küçük
19.05.2015 21:42:29
Cok isabetli kararlar alan milli eğitimi kutluyorum. Özellikle merkezde koltuklara sarılmış, ufku ve vizyonu olmayan idarecileri değiştirmeleri cok isabetli ve başarılı bir karar. Bir veli olarak,milli eğitimden birde ricamız var. Belirli aralıklarla okulları bilgilendirmeden izlemelisiniz. Özellikle pazartesi günleri Bayrak töreninde. Evlatlarımıza iyi bir haftaya tam motive edilmeli , gururları incitilmemeli,egolarını tatmin eden eğitimci istemiyoruz.

ÖĞRETMEN
20.05.2015 07:51:19
İlk başta Sivasi Hareketine mesafeli idim. DERİNLEMESİNE BAKINCA BENCE ÇOK GÜZEL SONUÇLAR ORTAYA ÇIKACAK ZAMANLA.

Eğitimci
20.05.2015 08:06:14
EMEKLİLİĞİ GELDİĞİ HALDE EMEKLİ OLMAYAN YAŞLI OKUL MÜDÜRLERİ DE BİRAN ÖNCE EMEKLİ OLMALILAR. Yeni projelere uyum sağlamadıkları gibi engel de oluyorlar.

Şahin
20.05.2015 09:49:37
EMEKLİLİĞİ HAK ETMİŞ OKUL MÜDÜRLERİ YENİ SİSTEME UYUM SAĞLAMIYORLAR. GÜNÜ KURTARIYORLAR.Onlar da lütfen Sivas`ın eğitim geleceği için bu yaz emekli olsunlar.

Memet ŞAHİN
20.05.2015 19:59:21
İnşallah yeni atanan okul müdürleriyle ülkemize ve ilimize eğitim alanında "çağ atlatırlar"!!!!!!!?????

Ana Okulu Öğretmeni
21.05.2015 07:44:15
SİVAS ÇOK ZOR BİR ŞEHİR. MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE TEMİZ BİR İNSANA BENZİYOR. DESTEK VERMELİYİZ. HERŞEY SİVAS İÇİN.