Tarih: 13.05.2016 17:07

Sivas´ı 3 Kişi mi Yönetiyor?

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas, Başkan Sami AYDIN, STSO Başkanı Osman YILDIRIM ve Milletvekili Hilmi BİLGİN´in ortak girişimi ile Hızlı Tren Hattının Üniversitenin altına kaydırılması gerekçesini eleştiriyor.

Binali YILDIRIM´ın SİVAS ziyaretinde, bütün Batı toplumlarında GAR VE HIZLI TREN´in şehirlerin içinden geçtiğini ve doğal olarak da SİVAS´ta da aynı düşüncesin olması gerektiğini belirttiği halde, Binali YILDIRIM gider gitmez Başkan AYDIN´ın kamuoyu oluşturmak için hemen harekete geçmesi eleştiriliyor.

Belediye Başkanı Sami AYDIN´a ise bu konuda Osman YILDIRIM ve Milletvekili HİLMİ BİLGİN´in dstek çıkması anlamlı bulunuyor.

Devlet yetkililerinin tren güzergâhının merkezde olması ısrarına rağmen, BAŞKAN´ın güzergahı Üniversite tarafına kaydırma sebebinin altında yatan gerekçeleri kamuoyu ile açık açık ne zaman paylaşacağı merak ediliyor.

Oynak olan KIZILIRMAK zemini üzerine böyle büyük ölçüde bir yatırım yapmanın akıllıca olup olmadığı ise bir değişik yorumlanan konu.

Sivaslılar ise mevcut tren garının kullanılıp yenilenerek, burada büyük bir gar meydanı yapılması gerektiğini konuşuyorlar. Orada buluna devlet yapılarının da birleştirilerek dünyada eşine az rastlanılan bir gar meydanın pekala yapılabileceğini belirten pek çok duyarlı insan, neden bu fikre yerel yöneticilerin sıcak bakmadığını ise manidar buluyorlar.

Gar ile ilgili düşünceler konuşurken, Osman YILDIRIM´ın TÜDEMSAŞ´ın taşınması yönünde bir kanaat içinde olduğu biliniyor. Bu konunun da diğer bir tartışmayı körüklediği vurgulanırken, Gardan sonra ikinci hedefin TÜDEMSAŞ olduğu şehir kamuoyunda uzun zamandır dillendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —