Tarih: 21.07.2015 13:20

Sivas´ı Erken Seçime Taşıyabilecekler mi?

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Ak Parti Teşkilatı yeni arayışlar içersinde. Geçtiğimiz dönemde seçimlere iyi hazırlanamayan ve iç çekişmelerden kendini alamayan Ak Parti Sivas İl Başkanlığının, olası bir erken seçime de aynı kadro ile gitmesi durumunda hezimetin katlanarak artacağı dile getiriliyor.

Geçen dönemde Hilmi BİLGİN ve Ziya ŞAHİN´in iktidar mücadelesine neden olan Sivas İl Teşkilatı, Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ´ın devreye girmesi ile bir müddet suluhiyete bağlanmış lakin alttan altta da bu iktidar mücadelesinin devam ettiği biliniyor.

Yanına zamanın Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN´ı kent meydanında eşekle protesto eden Ahmet KUZU´yu da alan BİLGİN´in, Ziya ŞAHİN´i il başkanlığından indirmek için önemli bir girişimde bulunduğu, Ziya ŞAHİN´in de Bakanın desteği ile bir müddet daha il başkanlığında tutulduğu vurgulanıyor.

Göreve geldiği günden bu yana pasif bir yönetim sergileyen ve İl Teşkilatına sahip olamayan ŞAHİN´in, Hilmi BİLGİN ile mücadele edemeyeceği ve Bakanın YILMAZ´ın desteği olmadan orada duramayacağı vurgulanıyor.

Başbakan DAVUTOĞLu´nun erken seçim sinyalini, Sivas´ın nasıl anlayacağı bilinmiyor. Hilmi BİLGİN, Ahmet KUZU, Sami AYDIN ve Ziya ŞAHİN dörtlüsünün iyi bir seçim stratejisinden yoksun olduğunu dile getiren Ak Parti kaynakları, Ak Parti teşkilatının yenilenmeden bir erken seçime girmesi durumunda, derin bir hezimeti daha büyük oranda yaşayacağı belirtiliyor.

Göreve geleli bir yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen derli toplu bir icraat içerisinde olamayan Sami AYDIN´a karşı homurtularında yükseldiği bilinmekle birlikte, özellikle 7 Haziran seçimlerinde sahaya geç inen AYDIN´a da pek çok Ak Partili tepki göstermeye başladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —