Sivasi Hareketi Devam Edecek mi?

Sivasi Hareketi Devam Edecek mi?

Cihanşümul bir ideal ve aşk olan Eğitimde Sivasi Hareketinin bu yıl da devam etmesi bekleniyor. Son yirmi yılda ilk defa bir proje bütünlüğü hazırlanan şehirde, medeniyet temeli olan bu önemli adım ile, eğitimde önemli kazanımların yaşanacağı eğitimcilerc

 

Sivas eğitimde yeni bir dönemi yaşarken, geçen yıl ortaya konulan ?Medeniyet, Şehir ve Bilgelik? temeli olan Eğitimde Sivasi Hareketinin bu yıl da bir üst düşünce ile devam ettirilmesi eğitimcilerce isteniyor.

Son yirmi yıldan bu yanan eğitimde önemli hiçbir farkındalık ortaya konulamazken, özellikle geçen yıl Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı bu önemli proje, ülke genelinde de derece almış çok önemli bir çalışma olarak görülüyor.

Duyarlı pek çok eğitimci tarafından alkışlanan Eğitimde Sivasi Hareketi, tasavvufi geleneğin önemli temsilcilerinde Şemsi Sivasi Hazretlerinin manevi yolu örnek alarak oluşturulmuş ve başta Kara Şems Hazretleri olmak üzere diğer şehir ulularının hikmetli hayatları örnek alınmıştı.

İl Milli Eğitim Müdürü´nün değişmesinden sonra, çalışmamak için direnen pek çok okul idarecisinin Sivasi Hareketinin bittiğini kamuoyuna yaymaları ?eğitim ihaneti olarak? anlaşıldı.

Sivas Valisi Alim BARUT´un Sivasi Hareketinin devam edeceği yönündeki beyanı duyarlı eğitimcilerce olumlu bulunurken, geçen yıl yapılan çalışmaların birkaç derece üstünün yapılması gereği de kamuoyunda büyük bir beklenti olarak duruyor.

Hem davranış hem de akademik başarı anlamında pek çok örnek çalışma Sivas kültür ve eğitim hayatına sunulurken,bu sene de pek çok eğitimcinin önemli çalışmalarla, eğitim dünyasına katkı sunacağı vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Sivasi Hareketi Devam Eedecek
Yorum
16.10.2015 13:58:06
Şemsi Sivasi efendi hazretlerinin çocuklara tanıtılması bence çok önemli