SİVASİ HAREKETİ Ödül Aldı

SİVASİ HAREKETİ Ödül Aldı

2014-2015 yılında ortaya konulan önemli çalışmalar Milli Eğittim Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Eğitimde Sivasi Hareketi ile, medeniyet temeli olan bir çalışma ortaya koyan SİVAS da ödüle layık görüldü. Ödüller YOZGAT´ta verildi.

 

Son 20 yıldır Sivas´ta eğitim adına yaprak kımıldamazken, geçen yıl ortaya konulan ve felsefi temelleri büyük uğraşlar sonucunda meydana getirilen ?EĞİTİMDE SİVASİ HAREKETİ? Yozgat´ta yapılan bir tören ile Milli Eğitim Bakanlığı ödülüne layık görüldü.

Sıradışı entelektüel bir Milli Eğitim Bakanı olarak bilinen Bakan AVCI adına verilen ödül, Sivas adına gurur kaynağı oldu.

Eğitimde Bölgesel bazda yenilikçilik ödülü Yozgat´da düzenlenen törende muhataplarına verildi.

Sivas´ın manevi büyüğü Şemsi Sivasi Hazretlerinin, kadim değerlerinin aşkı ve hayali ile ortaya konulan proje, pek çok ufuksuz ve idealsiz okul idarecisine rağmen ortaya konulmuş ve büyük başarılar elde etmişti.

Her ay okulların faaliyet yapmaya güdülendiği, değerler eğitimi ve akademik başarının da önde tutulduğu Sivasi Hareketi, şehrin ve ülkemizin medeniyet büyüklerini de örnek alır bir mahiyette yol almıştı.

Duyarlı eğitimciler mutlaka ama mutlaka Eğitimde Sivasi Hareketinin daha da genişletilerek devam ettirilmesinin elzem olduğunu belirtiyorlar.

Bazı vasıfsız ve beceriksiz okul idarecilerinin Eğitimde Sivasi Hareketi bitti diye, okulları rutine bağladıkları haberleri ise haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün çalışmayan, okulları geleceğe taşıyamayan, var olan sorunları çözemeyerek kurum kültürünü oluşturamayan okul idarecilerine müsaade etmesi durumunda, bunun kötü örnek olacağı ve şehrin eğitim geleceğini baltalayacağı görüşleri dile getiriliyor.

 



Anahtar Kelimeler: SİVASİ HAREKETİ Ödül Aldı