Sivasi Hareketi Tam Not Aldı

Sivasi Hareketi Tam Not Aldı

Sivas Eğitim tarihinde, ilk defa ortaya konulan derli toplu projeler silsilesi meyvelerini verdi. ?Medeniyet, Şehir ve Bilgelik? temel felsefesine dayanan ?Eğitimde Sivasi Hareketi? İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivas Valiliği tarafından titizlikle uygulan

 

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Vali Alim BARUT Başkanlığında toplandı. Sivas öğretmen evindeki toplantıda konuşan Vali BARUT, eğitimde 2014-2015 dönemine tam not verdi. Vali Alim BARUT eğitimde gösterilen bu başarının sürekliliğinin sağlanması ve artarak devam etmesi gerektiği konusunda görüşlerini belirtti.

Kuru kuruya eğitim anlayışına da karşı olduğunu dile getiren Vali Barut, yaparak ve yaşayarak eğitimin daha önemli olduğunu vurguladı.

Eğitimde Sivasi Hareketi ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü ÇINAR ise, bu sene bu projenin başarıyla uygulandığını ve gelecek yıl itibariyle de pek çok Başarların ortaya konulacağını dile getirdi.

Eğitimciler, Eğitimde Sivasi Hareketinin kritik bir eşik olduğunu ve bu yıl itibariyle bu eşiğin aşıldığını, özellikle Vali Alim BARUT, Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI ve İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR´ın önemli gayretleri ile Eğitimde Sivasi Hareketinin benimsendiğini belirttiler.

Gelecek yıl itibariyle çok önemli hayallerin konuşulduğu ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında Türkiye´ye örnek olacak projelerin ortaya konulacağı eğitimcilerce dile getirilmekte.



Anahtar Kelimeler: