Nerede bir fuar, nerede bir etkinlik var tarağı, bıçağı, kalemi oraya hazır eden İl Kültür Müdürlüğü’nün, ne zaman kasaba mantığı çerçevesi dışına çıkacağı bilinmiyor. Sivas’ı kültür ve turizm şehri yapmışçasına bir eda içinde buluna Kültür Müdürlüğü’nün Japonya’ya tanıtım için gitmesi komik bulundu.
Sivas Kültür ve Turizmde kendi kabuğunu bir türlü kıramıyor. Sivas’ın efsane Valilerinden Hasan CANPOLAT zamanında çok çalışmak mecburiyetinde kalan Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Canpolat sonrası deyim yerindeyse “keçenin dört ibiğini de suya bıraktı.”
Sanki Sivas’ı Kültür Şehri yapmışlar gibi kendilerini dışarıya açma yolunu seçen Müdürlüğün işin kolayına kaçıp, Feshane, Emıt gibi fuarları mesken edindikten sonra şimdi de Japonya yolunu tuttu.
Şehirde kültür ve turizm adına yaprak kımıldamazken, yılları adeta heba eden İl Kültür yetkililerinin entelektüel bir yaklaşımdan uzak kültür vizyonları eleştiri alıyor.
İl dışından gelen yetkililerin önünü kesip burası bir kültür şehridir diye yanıltmakla meşhur Müdürlüğün, turizm anlamlı zerrece bir icraatının olmaması da kamuoyunca biliniyor.
Turizm tanıtım bürolarında yabancı dil bilen uzmanın olup olmadığı da bilinmezken, şehri kalın nekahet içine hapseden İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ’nün başta Kültür Bakanlığı Müsteşarı Nihat GÜL olmak üzere birçok yetkili “Sivas Kültür Şehridir” diye yanılttığı ifade ediliyor.
İl Kültür Müdürlüğünün başarısızlığı ortada iken, Siyasi bağlantılar ile kimsenin Kültür Müdürlüğüne müdahil olmadığı da bilinirken, hükümetlerin, bakanların, valilerin ve kaymakamların değiştiği bir ülkede on yıldır aynı koltukta bulunan bir yetkiliye neden müdahale edilmediği ise merak ediliyor.