Sivasi Hareketine 3 Kitap

Sivasi Hareketine 3 Kitap

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı “Eğitimde Sivasi Hareketine” ilk katkı öğretmenlerden geldi. Sivas’ta örnek çalışma olacak 3 adet kitapla bu dev projeye katkı sunmaya hazırlanan Danişment İlkokulu Öğretmenleri, çalışmal

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı “Eğitimde Sivasi Hareketine” ilk katkı öğretmenlerden geldi. Sivas’ta örnek çalışma olacak 3 adet kitapla bu dev projeye katkı sunmaya hazırlanan Danişment İlkokulu Öğretmenleri, çalışmalara başladılar.

 Danişment İlkokul 2. Sınıflar, Sivas’ta ve Türkiye de ilk olacak örnek bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapsamlı bir çalışması olan Eğitimde Sivasi Hareketine ilk katkıyı sunmayı planlayan 2.sınıf öğretmenleri, öğrenci şiirlerini kitaplaştırmaya başladılar.

Öğrencilerin yazdıkları şiirleri kitaplaştırarak, Sivas eğitimine örnek olmayı hedefleyen öğretmenler, öğrencilerin gelecekte başarılı ve duyarlı olmalarına kapı aralıyorlar.

Mart ayında basılarak öğrencilere dağıtılacak olan şiir kitapları, Sivas eğitimine ön ayak olacak örnek bir çalışma olarak yerini alacak.

Sivas’ın eğitiminde kapsamlı bir değişim ve yenilik yapmak için ortaya konulan “Eğitimde Sivas Hareketi” duyarlı eğitimcilerce şimdiden benimsendi.

Sivas’ın Mümtaz Şahsiyetlerinin ve Eserlerinin Tanıtılması, Karakter Eğitimi, Medya Okuryazarlığı, Tarih ve Kültürel bilincin geliştirilmesi, Ayın Değeri gibi pek çok konu başlığını barındıran “Eğitimde Sivasi Hareketi”, Sivas’ta son yıllarda ortaya konulan en kapsamlı proje olarak dikkat çekiyor.

Duyarlı pek çok eğitimci, Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaya koyduğu bu önemli projenin mutlaka desteklenmesi gerektiğini belirtiyorlar. Okulların sadece “test çözme” maksatlı şekillenmesinden “ucube” bireylerin çıktığı vurgulanırken, tahtada ders anlatma kolaycılığı yerine, üreten, bilen ve irfani yönü güçlü bir nesil için bu projenin Sivas için hayat suyu olacağı ifade ediliyor.