Sivas`ı Karşılıksız Sevdiler

Sivas`ı Karşılıksız Sevdiler

STHM ÖZEL HABER

Kültür şehri olmayan Sivas’ı kültür şehri yapmak için ellerinden geleni yapan kültür sevdalıları, Sivaslılar’ın gönlünde ayrı bir yere sahip. Ali Şahin CANOZAN, Mustafa Birinci, Kadir ÜREDİ ve Kutlu ÖZEN, bir şehri karşılık beklemeden sevmenin timsali olarak gösteriliyor.

 Makam, mevki, para, pul, şan şöhret için insanların kıran kırana bir birini yediği günümüzde, bu seviyesizliklerin dışında kendilerini Sivas’a adayan isimler minnetle yad ediliyor. Sivas’ın bir kültür şehri olmadığından yola çıkan bu kültür insanları, Sivas’ı bir kültür şehri yapak için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Sivas kültürünü akil insanları, kimselerden bir karşılık beklemeden gösterdikleri diyargamlık ise gelecek kuşaklara örnek olacak mahiyette.

Ali Şahin CANOZAN, Kutlu ÖZEN, Mustafa BİRİNCİ ve Kadir ÜREDİ Sivas’a hizmet eden gönül erleri olarak biliniyor. Makam ve mevki için can hıraş koşuşturan nicelerinin aksine kendilerini şehirlerine adayan bu gönül insanlarının değerlerinin ise öldükten sonra bilindiği biliniyor.