SİVAS´ın Çocukları Başarıyor

SİVAS´ın Çocukları Başarıyor

SİVASLI hemşehrimiz Mehmet ÇAKIRTAŞ, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü. Geçtiğimiz dönemlerde Ak Parti Sivas Milletvekili Aday adayı da olan ÇAKIRTAŞ,donanımlı bir insan olarak biliniyor.

SPHM

SİVAS´ın yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan hemşehrimiz Mehmet ÇAKIRTAŞ, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmaya devam ediyor. Kasım ayında göreve gelen ÇAKIRTAŞ, kendini yetiştirmiş bir aydın olarak  tanınıp seviliyor.

Mehmet Çakırtaş Kimdir?

Dr. Mehmet Çakırtaş, 1974 yılında Sivas Suşehri´nde doğdu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1997-1999 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı  bursu ile Kuveyt Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde dil eğitimi aldı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını, 2007 yılında ise Doktorasını tamamladı. 2008-2011 yılları arasında RTÜK´te Eğitim Müdürlüğü yaptı. 2011-2014 yıllarında Başbakanlıkta Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptı ve birçok uluslararası projede koordinatörlük yaptı.

Çakırtaş, Başbakan Yardımcılığı döneminde Prof. Dr. Emrullah İşler´in de danışmanlığını yapıyordu. Bozdağ ve İşler´in Diyanet İşleri Başkanlığından sorumlu danışmanlığını yapan Çakırtaş, birçok ulusal ve uluslararası proje ve toplantıya katıldı. Çakırtaş, AK Parti hükümetleri tarafından yürütülen ?Alevi Açılımı´nın koordinasyonu görevinde de bulundu.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS Çocukları Başarıyor