Sivas´ın Deniz Rüyası Gerçekleşiyor

Sivas´ın Deniz Rüyası Gerçekleşiyor

Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan yol, 2020 de bitiyor. Yol bittiğinde SİVASLILAR 2 saat sonra Ordu sahillerinde olabilecekler. Aynı zamanda kışı pek görmeyen Karadeniz şehirleri de 2 saatte YILDIZ DAĞI KAYAK Merkezi´nde olacaklar.

 

SİVAS´a çağ atlatacak devasa projenin tamamlanmasına bir yıl kaldı. 5 ili geliştirip ekonominin merkezi yapacak olan Karadeniz- Akdeniz yolunda, sona doğru hızlı adımlarla yaklaşılıyor.

Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş ve Hatay´ı direkt etkileyip taşımacılığın ve stratejik yapılanmanın merkezi yapacak olan yolda sona gelindiği ve bu yolun bitmesi akabinde yaklaşık 50 ili de dolaylı olarak etkileyeceği bildirildi.

OSMANLI´nın 140 yıllık hayali olan ve üstün bir zeka ve stratejik adım olan bu yol aynı zamanda, Türkiye´nin ana can damarını oluşturacak mahiyette.

Olağan üstü durumlarda iç taşımacılık ve sevkiyatta kolaylık da sağlayacak olan yolun tamamlanması sonrasında, Türk ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağı belirtiliyor.

Ak Parti´nin çok önemli bir yeniliği olan bu dev çalışmanın, özellikle SİVAS için hayatiyet taşıdığı biliniyor. Bu yolun 2020 sonunda tamamlanması sonrasında, denize 2 saatte ulaşılacak olması ise SİVAS için bir milat niteliğinde.

 



Sema aknur
21.10.2016 21:18:38
Her şeyimiz tamam denizde geldi geçen yıl kış tatilini yıldız dağında geçirdim o kadar güzeldi ki doğal göller vardı.oradan kaplıcalara geçtik evet yollarımı sordunuz çift gidiş çift geliş çok güzeldi.Ne büyük bir mutluluk denizimizde oluyor.Ama geçen yıl arkadaşlar götürmüştü askari ücret bizimki şimdiden maaşımdan birikinti yapmalıyım.Bizleri ne kadar mutlu ettiniz inanamazsınız teşekkürler Sivas postası.