Sivas´ın Deniz Rüyası Gerçekleşiyor

Sivas´ın Deniz Rüyası Gerçekleşiyor

Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan yol, 2020 de bitiyor. Yol bittiğinde SİVASLILAR 2 saat sonra Ordu sahillerinde olabilecekler. Aynı zamanda kışı pek görmeyen Karadeniz şehirleri de 2 saatte YILDIZ DAĞI KAYAK Merkezi´nde olacaklar.

 

SİVAS´a çağ atlatacak devasa projenin tamamlanmasına bir yıl kaldı. 5 ili geliştirip ekonominin merkezi yapacak olan Karadeniz- Akdeniz yolunda, sona doğru hızlı adımlarla yaklaşılıyor.

Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş ve Hatay´ı direkt etkileyip taşımacılığın ve stratejik yapılanmanın merkezi yapacak olan yolda sona gelindiği ve bu yolun bitmesi akabinde yaklaşık 50 ili de dolaylı olarak etkileyeceği bildirildi.

OSMANLI´nın 140 yıllık hayali olan ve üstün bir zeka ve stratejik adım olan bu yol aynı zamanda, Türkiye´nin ana can damarını oluşturacak mahiyette.

Olağan üstü durumlarda iç taşımacılık ve sevkiyatta kolaylık da sağlayacak olan yolun tamamlanması sonrasında, Türk ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağı belirtiliyor.

Ak Parti´nin çok önemli bir yeniliği olan bu dev çalışmanın, özellikle SİVAS için hayatiyet taşıdığı biliniyor. Bu yolun 2020 sonunda tamamlanması sonrasında, denize 2 saatte ulaşılacak olması ise SİVAS için bir milat niteliğinde.