Sivas´ın Dirilişi İçin

Sivas´ın Dirilişi İçin

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ´ın eğitimde diriliş hamlelerinin ilkini Sivas´tan atması bekleniyor. Kurulması planlanan Öğretmen Akademisinin burada hayata geçirilmesi arzulanırken, Bakanlığın yaptığı seminer faaliyetleri için de Sıcak Çermik´in planlan

 

Sivas´ın TBMM´deki gururu olan hemşehrimiz İsmet YILMAZ´ın Milli Eğitim Bakanı olması memnuniyet oluşturdu. Bakan YILMAZ´ın ilk icraatları merak edilirken özellikle kurulması planlanan öğretmen akademisinin Sivas´ta hayata geçmesi gerektiği ifade ediliyor.

Tepeden tırnağa adeta dökülerek kasaba eğitimi haline dönüştürülen şehrin, yeniden dirilişi ve silkinişi için önemli adımların atılmasının elzem olduğu vurgulanıyor.

Öğretmen akademisinin Sivas´ta kurulması halinde, eğitimde bir yenilenmenin yaşanacağı ve böylelikle Türkiye´ye örnek bir şehrin ortaya çıkmasının da kapısının aralanacağı görüşleri dile getiriliyor.

Ayrıca Bakanlığın seminer çalışmalarının değişik illerde hayata geçtiği, bu iller sıralamasına Sivas´ın da eklenerek şehrin turizm gelirleri açısından kalkınmasının önünün açılması bekleniyor.

Sıcak Çermik´in kongreler merkezine dönüştürülüp Belediyeye ait otellerin de modernize edilip kapasitelerinin artırılarak seminer çalışmalara uygun hale getirilmesi durumunda, bu adımın Sivas eğitim, kültür ve turizmine önemli katkılar sağlayacağı belirtiliyor.

Öğpretmen akademisinin burada kurulmasını ısrarla isteyen eğitimciler, artık Sivas´ın makus talihini yenmesinin vaktinin geldiğini vurguluyorlar.



Anahtar Kelimeler: Sivas Dirilişi İçin