Sivas´ın En Gözde Yeri

Sivas´ın En Gözde Yeri

Eski demiryolları hastanesinin atıl bir düşünce için neden kullanıldığı anlaşılamıyor. SİVAS´ın en güzel bahçesine sahip bu özel mekânın önünde bulunan bir havuzun da yeniden işlerlikli hale getirilmesinin çok faydalı olacağı biliniyor.

 

Tarihi bir görünüme ve şehrin en güzel açık park alanına sahip olan Eski Demiryolları Hastanesi bir türlü değerlendirilemiyor. Geniş arazi yapısı ile psikiyatri hastaların rehabilite edilmesi mümkünken zayıf bir içerikli değerlendirilmesi anlaşılamıyor. Gerek Cumhuriyet üniversitesi Tıp Fakültesi gerekse Devlet Hastanesi´nin ortak bir düşünce geliştirerek burasının psikaytri alanında daha verimli ve Türkiye´ye örnek olabilecek bir nitelikte pekala kullanılmasının mümkün olduğu ifade ediliyor.

İstanbul gibi büyük merkezlerdeki ?akıl hastanaleri? gibi bir içeriğin burada da şekillendirilmesinin pekala mümkün olduğu görüşleri belirtilirken, özellikle hastaların rehabilite edilmelerinde bahçenin özellikle değerlendirilmesinin en doğru bir yaklaşım olacağı görüşleri dile getiriliyor.

Konu ile ilgili yeni Kamu Hastaneleri Gen el Sekreteri Dr. Davut VECDİ ERSÖZ´ün burası ile içi dolu bir düşünce hayata geçirtmesi bekleniyor. Şehrin sağlık sorunlarını yakından tanıyan ERSÖZ´ün, Eski Demiryolları Hastanesi ve Eski SSK hastanesi sorunlarına çözüm bulması başarı veya başarısızlığının da bir kiriteri olarak ortaya çıkacak.

Özellikle SSK hastanesi konusunda görüşleri belli olan ERSÖZ´ün, yeni görev, icabı görüş değiştirip değiştirmeyeceği ise merak konusu.



Anahtar Kelimeler: Sivas Gözde Yeri