Sivas´ın Geleceğine HIZLI Kazık!

Sivas´ın Geleceğine HIZLI Kazık!

Sivas Hızlı tren hattını konuşuyor. Modern toplumlarda Hızlı Tren hatları şehirlerin içinde konumlandırılmışken, SİVAS´ta ise şehir dışına kaydırma çabaları anlaşılamıyor. Hattın olası Üniversite altından geçmesi durumunda, şehri ile üniversite arasında ?

 

Sivas bir oldu bittiye getirilmek üzere. Başını Başkan AYDIN ve STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın çektiği top çevirme oyunu sessiz sedasız yol alıyor. Usta bir manevra ile Devlet yetkililerini ekarte etme girişimi içinde olan bu iki ismin ısrarla, Hızlı Tren Hattını şehir dışına kaydırma girişimleri devam ediyor.

Hazır tren güzergahı olduğu halde, bu hat üzerinde ufak tefek yeniliklerle burasının pekala kullanılabileceği uzmanlarca dile getirilirken, buraya harcanacak masrafın 50 katı civarında bir harcamanın Üniversite hattına harcanacak olmasının hem milli servet israfı hem de keyfiyet olduğu belirtiliyor.

Konunun uzmanları ise Tren Garı ve hattının şehir merkezinde kalmasında ısrar ediyorlar. Özellikle hattın Üniversite altına kaydırılması durumunda eğimleri aşmak için 5 veya 6 metrelik yükseltiler oluşturulacağı ve bu devasa geçitler ile de şehir ile üniversite arasında yeni bir ?ÇİN SEDDİ? vari yükseltilerin meydana geleceğini vurguluyorlar.

İstimlaklar, zemin güçlendirmeleri yanı sıra pek çok yan alan oluşturulması nedeniyle, maddi harcamanın üst seviyelerde olacağı dile getirilirken, ırmak kenarına nasıl büyük bir Garın yapılacağı ise soru işaretleri içerisinde.

İlerlemiş Batı toplumlarında Hızlı Tren hatlarının şehir merkezinde konumlandığını belirten konunun uzmanları, Sivas´ta hazır böyle bir imkân var iken, neden bu imkânın değerlendirilemediğinin anlaşılamadığını ifade ediyorlar.

TOKİ´ye verildiği bilinen eski stad ve orada bulunan devlet binalarının birleştirilmesi sonunda orada Dünyada eşi olmayan Bir Gar ve Hızlı Tren Meydanı kurulabileceği mümkünken, devasa bütçenin Kızılırmak kenarına kaydırılma girişiminin derinlemesine analiz edilmesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Sivas Geleceğine HIZLI Kazık
demir
28.06.2016 12:24:38
Gar alanının merkez olması gerekir. Hükümetin tarım alanlarının korunmasına yönelik politikası varken, kızılırmak havzasına yapılmasında ki ısrar neden? Zaten hastane ve okullar bölgesi yanlış yerlere yapılmışken 3. hatanında tren garıyla yapılması çok büyük vahamet

SERKAN ÇALILI
29.06.2016 00:19:28
Tabiki şehirden dışarıya yapılmalı. Şehiri tıkış tıkış yaptırdınız yetmedi gidecek yer bırakmadınız. Bırakında şehir biraz rahatlasın

ali cengiz
29.06.2016 07:53:46
sayın serkan çallılı hızlı treni herhalde halk otobüsü sandınız trenler günün belirli saatlerinde çalışır hızlı tren istayonları dünyanın her yerinde sehir merkezlerine mevcut tren hatları ile gire eski tren garının yakınında olur bunu yapanların amacı şehri düşünmekten ziyade kendi çıkarlarını düşünenlerdir eğer iki hattıda geçmişe doğru ve bugünkü güzergahın geçti yerleri iyice iyice araştırma imkanınız varsa kimlere ne şekilde çıkar sağlanı mimlerin korunduğunu açık birşekilde göreceksiniz birde bu dünyanın ahireti var ilahi adalet er yada geç tecelli edecektir.hızlı tren hattında yapılacak bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesi tarım alanlarının katline ve görüntü kirliliğine son verilmesi

namik eroglu
30.06.2016 09:38:36
Sivasta bu iki kisi haric iflah olanoldu mu maalesef olmadi olmaz koskoca kent smen 2kisiye cadlisiyor. Cok yazik bu memlekete insinin ici aciyor modern hapishaneye cevriliyor hasta bu memleket her seyi eonomisi siyaseti kulturu sivas ta din bile birilerinin tekilinde esir cooooooook aci bir durum

MEHMET
30.06.2016 14:56:37
ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL...CUMHURİYETİN İLK DÖNEMLERİ ÖN SIRALARDA YER ALAN BU ŞEHRİN TÜM DEĞERLERİ İLE GERİLERDE KALMASI İNSANI ÜZÜYOR, CANI ACIYOR. ÜNİVERSİTESİ OLMASA ADETA BİR İLÇEDEN FARKSIZ OLAN SİVASIMIZA ÜZÜLÜYORUZ. BU ŞEHİR BU KONUMU HAK ETMİYOR. ÇOK DEĞİL YANI BAŞIMIZDAKİ ŞEHİRLERE GİDİNCE CANLILIĞI, GELİŞME YÖNÜNDEKİ OLUMLU ADIMLARI GÖRÜNCE ÜZÜLÜYORUZ. NEFES ALAMAYAN, YILARDIR GİDEREK NEFES ALINMAYACAK HALE GELEN, TRAFİĞİ BAŞLI BAŞINA SORUN OLAN, BİR TÜRLÜ GENİŞLEYEMEYEN, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ UYGUN ŞEKİLDE TAMAMLAYAMAYAN, YEŞİLİ ÖZLEMLE ARAR OLDUĞUMUZ, SOKAKLARI VE CADDELERİ KIRK YAMALI BOHÇA OLAN, TEMİZLİĞİ İPLE ÖZLEDİĞİMİZ, DAR SOKAKLARI VE CADDELERİ İLE BU KADİM ŞEHİRE ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL. CUMHURİYET ŞEHRİ DEDİĞİMİZ BU GÜZEL ŞEHİR UMARIZ HAK ETTİĞİ NOKTAYA HEM ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI HEM SOSYAL VE KÜLTÜREL İMKANLARI İLE GELİR. UMUT ETMEK VE DUA ETMEKTEN BAŞKA ÇARE KISA ORTA VADE DE GÖRÜNMÜYOR ZATEN. ALLAHTAN HAYIRLISINI DİLEYELİM.

Şahin Tok
11.08.2016 16:31:09
Hızlı tren hattının üniversite alanına alınarak garın ırmak kıyısına yapılmak istenmesi birilerinin şahsi çıkarlarına hizmet ediyor gibi görünüyor, ama kimin ? o bölgede (kardeşler mahallesi ve civarı) belediye ne tür yatırımlar yaptı ve hangi inşaat şirketlerinin yapılanması ve yatırımı var, kimlerin arsası var yada yeni arsalar tarlalar kapatmışlar ? araştırılsın, varsa bir düzenbazlık hokkabazlık zaten kendiliğinden ortaya çıkacaktır.Halkımız da bu durumları bizzat görsün akıllı davransın !