Sivas´ın Gururu REKTÖRLÜK Yolunda

Sivas´ın Gururu REKTÖRLÜK Yolunda

Rektör vekilliği yaptığı kısa süre zarfında Akdeniz Üniversitesi´nde devrim gibi icraatlar yapan hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa ÜNAL, en güçlü rektör adayları arasında. Rektörlük yarışında 332 oy alarak ikinci olan ÜNAL´ın, başarılarından dolayı rektör ata

SİVAS´ın evlatları yurdun dört bir yanında başarıdan başarıya koşmaya devam ediyorlar.Anadolu´nun vefakar, azimli, kadirşinas felsefesini yüreklerinde taşıyan bu toprağın yağız delikanlıları, memlekete hizmet için var güçleri ile koşturuyorlar.

Akdeniz Üniversitesinde kısa süre Rektör Vekilliği yapan Mustafa ÜNAL´da bunlardan biri. Rektör vekilliği esnasında adeta Akdeniz Üniversitesinin ruhunu değiştiren ve modern bir üniversite olmasını sağlayan ÜNAL, rektörlük koltuğunun en güçlü adaylarından biri.

Bugün yapılan rektörlük seçimlerinde birinci adaydan7 oy az alarak ikinci seçilen ÜNAL´ın rektör atanmasına kesin gözü ile bakılıyor.

 Akdeniz Üniversitesi´ndeki Rektör seçimlerindeki oy dağılımı şu şekilde oldu: 

 Prof. Dr. İbrahim Demir:339

 Prof. Dr. Mustafa Ünal:332

 Prof. Dr. İsmail Boztosun:162

 Prof. Dr. Muharrem Certel:106

 Prof. Dr. Hüseyin Basım:46

 Prof. Dr. Muharrem Kılıç:44

  Prof.Dr. Mustafa ÜNAL Kimdir?

 1974 yılında Sivas Gürün SUÇATI´da doğdu.

 İstanbul Kabataş Erkek Lisesini ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi´ni bitirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı´nda uzmanlık eğitimini 2002 yılında tamamlayarak Göz Hastalıkları Uzmanı oldu.

 2002-2003 yıllarında Florence Nightingale Hastanesi´nde görev yaptı. 2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı´nda uzman olarak çalışmaya başladı.2006 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent, 2013 yılında Profesör oldu.

 İspanya Barselona´da Oküler Mikrocerrahi Enstitüsü´nde bir süre Dr JL Güell ile çalıştı. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış 60 dolayında makale ve bilimsel kongrelerde sunulmuş 100´e yakın akademik bildirim mevcut.

 Ayrıca Akdeniz Üniversitesi Göz Bankası Müdürlüğü´nü 2007 yılından bu yana yürütmekte. Evli, iki çocuk babası.