Tarih: 01.02.2017 20:53

SİVAS´ın Kaderi Değişecek

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS Hızlı tren ile ilgili son gelişmeleri merak ederken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN´dan çok önemli açıklamalar geldi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ihale süreci devam eden Sivas-Erzincan hızlı tren projesinin birinci kısmı olan Sivas-Zara hattının ihale sürecinin sürdüğünü, Yerköy´den Kayseri´ye çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Çalışmaların kesintisiz devam ettiğini ifade eden Bakan ARSLAN,Devlet olarak hedefimiz, 2018 sonunda İstanbul´dan Sivas´a Ankara üzerinden kesintisiz ulaşım sağlamak.? diye konuştu.

2018 sonunda, bu işin tamamlanması ile Sivas´tan kalkan bir YHT, Marmaray´ı da kullanarak denizin altından Halkalı´ya kadar gidebileceğini dile getiren Bakan ARSLAN, Bu hattın tamamlanması ile Türkiye´nin ekonomik olarak da büyük kazanımlar elde edeceğini dile getirdi.

Hızlı Tren ile şehrin kaderi değişecekken, güzergah tartışmaları ise devam ediyor. SİVASLI pek çok insan Tren Güzergahının Üniversite tarafına kaydırılmasına karşı çıkıyor. Üniversite ve şehir arasında DOLGULAR ve VİYADÜKLERLE adeta bir ÇİN SEDDİ oluşacağına dikkat çeken konunun uzmanları, bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —