SİVAS´ın Kaderi Değişsin Artık!

SİVAS´ın Kaderi Değişsin Artık!

Sivas yeni hükümetten önemli beklentiler içerisinde. TÜİK verilerine göre git gide nüfusu azalan şehrin, yeniden dirilişi için önemli adımların atılması bekleniyor.

 

Sivas yeni hükümetin kurulması sonrasında, şehir için adımlar bekliyor. Derli toplu proje üretme becerisinden yoksun STK´ların, bir iş üretemeyeceğine parmak basan duyarlı insanlar, Bakan İsmet YILMAZ´ın, şehrin kaderinde etkin olmasını bekliyorlar.

Milli Savunma Bakanı olması ile şehrimizde büyük sevinç yaşatan YILMAZ´ın, Sivas´ın göç canavarı elinde yok olmasının önüne geçmesi için önemli adımları atması arzulanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı tecrübesiyle, İsmet YILMAZ ile iyi bir ikili oluşturacağı sanılan Habip SOLUK ile birlikte YILMAZ´ın şehrin sorunları noktasında bitirici çalışmaların hayata biran önce geçmesi heyecanla bekleniyor.

Bakan YILMAZ´ın şehirle ilgili konularda geniş bir istişare kalabalığı bulunduğu lakin bu geniş kitlenin BAKAN´ı yanlış yönlendirdikleri vurgulanıyor.

Sivas´ı toz pembe gösteren bir ekibin olduğu ve Bakana her şeyin yolunda gittiğini ifade ettikleri belirtilirken, bunun ise gerçeği yansıtmadığı vurgulanıyor.

Şehrin her alanda göç verip eridiği ortada iken, bunu üst makamlara doğru dürüst iletecek STK bileşenlerinin üzerlerine düşen görevi yerine getirmedikleri de biliniyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Kaderi Değişsin Artık
İKİNCİ ÜNİVERSİTE ŞART!
21.12.2015 14:06:29
İngilizce eğitim veren ve böylece global değişimi yakalayabilecek, lisansüstü eğitimini İngilizce yapmış öğretim elemanlarının oluşturduğu bir üniversite Sivas´a şarttır!...

Hadi canım sende!
21.12.2015 15:59:38
40 yıllık üniversitesi tel tel döküle, Birazcık kıpırdadığında şehrin elbirliği yaparak aşağı çektiği bir üniversitesi olan şehre bu üniversite bile fazla. Sizin o donanıma sahip öğretim üyelerini sivas a getirebileceğinizi mi sanıyorsunuz.Önce eldekileri kaybetmeyin o bile başarıdır. Bu seçimi çok merak ediyor ve şunu biliyorum. Eğer bu yönetim ya da buna yakın bir yönetim atanırsa üniversitede 2. bir ayrılma dalgası olacağını düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.