SİVAS´ın Kurtuluşu BURADA!

SİVAS´ın Kurtuluşu BURADA!

İlimizin en önemli ekonomik kaynağı olan TÜDEMSAŞ adeta yok oluyor. Günde 1 vagon üretme ile kendini konumlandıran TÜDEMSAŞ´ın neden günde 10 vagon üretme işleyişine kavuşturularak 5 bin işçi istihdamının planlanmadığı merak ediliyor.

SPHM ÖZEL HABER

Şehrin ekonomik yapısında omurga olan Sivaslının ekmek teknesi ve ülkenin de kurulduğu günden bu yana raylı sistemdeki atar damarlarından bir tanesi olan TÜDEMSAŞ`taki yönetim zaafiyeti ve işletme mantığı rutini, TÜDEMSAŞ´ı daraltmaya devam ediyor..

Bulunduğu konum ile şehrin en güzide yerine sahip olan TÜDEMSAŞ`ın bu yok edilişine neden sessiz kalındığı anlaşılamıyor.Eski ismiyle Cer Atölyesinde şimdilerde ise fabrika personeli adeta otururken gün tamamlıyorlar..

Gazetemiz adeta yönetim yanlışları ile küçültülerek iş görmez hale getirilen TÜDEMSAŞ dosyasını açıyor. DEMİRYOLU taşımacılığı anlamında TÜRKİYE´n in yerli ve milli fabrikası konumuna yükseltilmesi gereken CER ATAÖLYESİ´nin kapasitesinin artırılması hususunda profesyonel bir ÇALIŞTAY´ın yapılması bekleniyor.

Konunun uzmanları iyi değerlendirilmesi durumunda 5 BİN kişinin istihdam edileceği ve bunun da dolaylı yollardan 20 bin kişiyi etkileyeceğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Kurtuluşu BURADA