SİVAS´ın Senin Parana İhtiyacı Yok!

SİVAS´ın Senin Parana İhtiyacı Yok!

Rus Yanlısı Çeçenistan Devlet Başkanı KADİROV´un Hayat Ağacı Derneğine nakti yardımda bulunması, duyarlı insanlarca eleştiri aldı. Bu tür yardımlarla KADİROV´un, imaj temizliği yaptığı iddia ediliyor. Çeçenistan mücahitlerine, Rusya ile birlikte hareket e

 

ÇEÇENİSTAN´ın efsane lideri ve gerçek temsilcisi Cevher DUDAYEV ve arkadaşları unutulmuyor. Çeçenya özgürlük mücahitlerinin yolundan gidenlerin KADİROV tarafından zülme uğradıkları iddia ediliyor. Özellikle PUTİN ile yakın dostluk içerisinde olan KADİROV´u Çeçen mücahitler, Rus yanlısı olduğu için sert bir şekilde eleştiriyorlar.

 ?Çeçenistan´ın Rusya destekli Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Çeçenistan´ın 1994-1996 yıllarında Rusya´ya karşı mücadele verdiği Birinci Çeçen Savaşı´nda başmüftü görevini yürüten babası Ahmed Kadirov´la birlikte Moskova´ya karşı savaştı. Vladimir Putin´in Rusya Başbakanı olmasıyla başlayan Rus-Çeçen savaşında Kadirov´lar, Çeçen davasına ihanet ederek Moskova tarafına geçti. Kadirov´lar bir süre Çeçen mücahitlere karşı savaştı. Baba Kadirov 2004 Mayıs´ında Grozni´deki bir bombalı saldırıda öldürüldü. Hemen ardından Putin, oğul Kadirov´u Çeçenistan´ın yeni lideri olarak ilan etti. Ramazan Kadirov, bir röportajında ´Kremlin´in gerçek temsilcisiyim. Tam olarak Vladimir Putin´in adamıyım. Onu hayal kırıklığına uğratmaktansa, 100 kez ölürüm daha iyi´ demişti.?



Anahtar Kelimeler: SİVAS Senin Parana İhtiyacı