Sivas´ın Tüten Ocağı

Sivas´ın Tüten Ocağı

Sivas´ın Uluslar arası ticarette derli toplu tek tüten ocağı olan ?ESTAŞ? a kayyum atandığı bilgileri şok etkisi oluşturdu. Yaklaşık 750 işçinin çalıştığı 40´ın üzerinde ülkeye ihracat yapan ESTAŞ´ın son haline Bakan YILMAZ´ın müdahale etmesi bekleniyor.

 

SİVAS´ta yüzlerce insanın ekmek yediği, derli toplu üretimi ve yerli milli anlayışı ile herkesin takdirini toplayan ve aynı zamanda şehrin çok önemli bir değeri olan ESTAŞ´a kayyum atandığı bilgileri şehirde adeta şok etkisi oluşturdu.

Uluslararası çapta teknoloji birikimi ve AR-GE sistematiği ile dikkat çeken ESTAŞ´ın şehir ve ülke için bir şans olduğu kamuoyunda biliniyor.

Hisselerin yüzde 70´inin FETÖ ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığı ancak yüzde 25 civarında bir hissenin FETÖ yapılanması ile ilgili olduğu iddia edilirken, bu yapıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan ortakların bundan ayrı tutulması gerektiği ifade ediliyor.

750 çalışanı ve 40´ın üzerinde ülkeye ihracatı olan ESTAŞ´ın tamamına değil de FETÖ bağlantısı olduğu iddia edilen %25 lik hisselerine kayyum atanmasının doğru olacağını belirten ticaret erbapları, bu yapı ile bağı olmayanların hisselerine kayyum atanmasının doğru olmadığını ifade ediyorlar.

Şehrin siyasileri ve özellikle de Bakan İsmet YILMAZ´ın bu konuda duyarlılık göstererek şehrin bir değerindeki olumsuzluğu, şehrin yararına sonuçlandırması bekleniyor.

Bu yapı ile irtibatı olmayan büyük çoğunluğun olası bir damga yemeleri durumunda ticari arenada zor durumda kalacakları ve bunun da hakkaniyet ile ölçüşemeyeceği yorumları yapılmakta.

 



Anahtar Kelimeler: Sivas Tüten Ocağı