SİVAS´ın Yarınları Düşünülmeli!

SİVAS´ın Yarınları Düşünülmeli!

Şehre, Avrupa Standartları ölçeğinde bir Hızlı Tren Garı ve meydanı kazandırma fikri kamuoyunda oluşmuşken, bunu Üniversite tarafına kaydırma girişimleri ise anlamlandırılamıyor. Bilimsel ve sosyolojik gerçekliğin göz ardı edilmesi eleştiriliyor.

 

Sivas aylardır Hızlı Tren Garı ve güzergahını konuşuyor. Mevcut yer modernize edilerek pekala hizmet verebilmesi mümkün iken başta Belediye Başkanı Sami AYDIN olmak üzere bazı isimlerin buna karşı çıktıkları biliniyor.

Son SİVAS ziyaretinde Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM´ın, ?merkez daha uygun, modern dünyada böyle? demesi ile şoka uğrayan muhalif düşünceler, yine ara ara gar yapımını Üniversite altına kaydırmak için kulis faaliyetlerine ara vermeden devam ediyorlar.

İyi düşünülüp değerlendirildiğinde, mevcut TREN GARI´nın modernize edilerek Hızlı Tren hizmetine sunulabileceğini belirten uzmanlar, bu düşünceyi bir adım daha öteye götürerek, Eski Stat yerinin TOKİ´den tekrar alınıp, hatta bazı ilavelerle burada geniş bir ?GAR MEYDANI? oluşturulması durumunda SİVAS´ın dünyada eşi bulunmayan bir meydana kavuşacağını dile getiriyorlar.

Aklın yolu birdir hesabına göre, Hızlı Trenin bütün dünyada olduğu gibi şehir merkezinden geçmesi ve yapılanmaların da yine şehir merkezi içinde olması gerektiğini vurgulayan duyarlı pek çok insan, Bakan Binali YILDIRIM´ın fikrinin hayata geçmesi gereğini belirtiyorlar.

Hızlı Tren Garı ve güzergâhı tartışmaları devam ederken gözler STSO Başkanı Osman YILDIRIM, C.Ü.Rektörü Faruk KOCACIK, Milletvekili Hilmi BİLGİN ve Başkan Sami AYDIN´ın üzerinde.

Konu ile ilgili halkın menfaatleri doğrultusunda görüş bildirmeleri gereken bu dört ismin neden sustukları ise anlaşılamıyor.

Üniversitenin altı yerine merkezde olması gereği bilimsel ve sosyolojik gerçeklerle ortada iken, bu dört ismin neden susup, şehrin yararına görüş bildirmedikleri tuhaf bulunuyor.