Tarih: 19.09.2015 15:31

SİVAS´ın Yeni Yöneticileri

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas, ticaret, siyaset ve yönetim babaında değişik bir şekillenme içerisine doğru sokuluyor. Yarım bir zafer ile STSO seçimlerini son anda alan Osman YILDIRIM´ın, onca laf kalabalığı ile şehri 3 dönemdir oyaladığı vurgulanıyor. Slaytlarla 2023 vizyonuna dair epey şeyler anlatan YILDIRIM´ın, bu yönde bitirici adımlardı atmadığı bilinirken, şahsi ekonomik gücünde ise gerilemenin olmadığı belirtiliyor.

Zamanın siyasetçisi Abdüllatif ŞENER ile iyi ilişkiler içerisinde olan, ardından Sami AYDIN ile iyi ilişkiler içerisinde olup son demde ÜRGÜP´ü destekleyip onla yol yürüyen YILDIRIM´ın, bu dönem yine Başkan AYDIN ile iyi ilişkiler içerisinde yol alması yorumlanmayı bekliyor.

Yerel siyasi arenada, şehir için etkin olamayan Vekil BİLGİN´in ise, her defasında listeye girme başarısı analiz ediliyor. Şehirdeki her işleyişe müdahil olan ve ufak tefek atama ve görevlendirmelerden kendini alamayan BİLGİN´in, Sivas için bir çivi çakamaması hayretle izleniyor.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığına gelen Semiha EKİNCİ´nin zayıf bir siyasi figür olması yanında, şahsi işlerinde cevval olduğu şehir kamuoyunca biliniyor. Nursuna MEMECAN danışmanlığı haricinde, derli toplu siyasi arenada pek olamayan, İl Genel Meclisi konuşmaları haricinde akılda kalan bir çalışması bilinmeyen EKİNCİ´nin, Cumhuriyet Üniversitesi ile olan ilişkileri merak ediliyor.

Siyasi etkinliğini kullanarak Rektörden CAFE işletmeciliği aldığı iddia edilen EKİNCİ´nin, Şadiye ÖZTÜRK ile olan yakınlıklarının, siyasi geleceklerini belirlediği vurgulanıyor.

Şehrin Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın ise bütün bunlardan ayrı gibi durup, bütün işleyişleri bildiği ve özellikle AVM´lerin yapılması için büyük çabalar gösterdiği iddia ediliyor.

STSO Başkanı Osman YILDIRIM ile AVM işinde akrabalarının da olduğu iddia edilirken, AYDIN´ın bu iddialara ne cevap vereceği Sivas kamuoyunca merak ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —