Sivas´ın Zaman Tüneli

Sivas´ın Zaman Tüneli

Sivas´ın Kaşıkçı Elmaslarından biri olan Tarihi Behram Paşa Hanının restorasyonunun bitirilerek 2019 yılına hazırlanması elzem bulunuyor. Sivas Kongresi´nin 100.Yılına 100 Proje kapsamında 50´nin üzerinde odası ile dahili beklenen hanın, Kültür Sanat Merk

 

Sivas adeta elindeki altın tas” ile dilenen bir şehir olma özelliğini korumaya devam ediyor. Şehrin önünü açabilecek pek çok değer varken, bunu işlerlikli değerlendiremeyen yöneticiler eleştiri alıyorlar.

Sivas'ın tarihi eserlerinden biri olan Behram Paşa Hanı da unutulmazları oynuyor. Belediye ve Vakıflar arasında yıllarca git gel yaşayan Hanın, akibeti bilinmiyor. Restorasyona dahil edilen, yalnız gelinen aşama hakkında kimsenin bir şey bilmediği tarihi Hanın, ne zaman şehrin değerler silsilesine dahil edileceği bilinmiyor.

Hanın her bir odasının, kültürel ve sanatsal bir işleve dahili durumunda, Sivas için paha biçilmez bir gelecek inşa edeceğini dile getiren aydınlar, burasını çok özel amaçlar için dizayn edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Behram Paşa Hanına ney dinletileri, keman, gitar, piyano, ebru, hat, tezhip, sema gösterileri gibi etkinliklerin pek yakışacağı vurgulanırken, şehrin insanının adeta ruhsal dirilmesi ve yenilenmesine de, bu mekanın katkı sunabilecek şekilde düzenlenmesi gerektiği ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Sivas Zaman Tüneli
sami anafor
23.01.2017 10:45:18
Sami beyin SİVAS gibi bir derdi olduğunu düşünmüyorum. bir daha seçilemeyeceğini bildiği için bütün enerjisini kendisi ve malum ortağı için harcıyor. şuanda tek hedefi yeşil alan kandırmacasıyla (kurt deresinin % 90 ı bitirilmeyi beklerken) stadın yerine TOKİ nin ev yapmasını engellemek suretiyle ev fiyatlarının düşmesinin önüne geçerek özellikle (zemini şüpheli) ırmak civarındaki ballı kazancını korumak.

MUSTAFA
24.01.2017 09:18:16
Sayın Gazete Yöneticileri behram paşa hanıyla ilgili yazdını kınıyorum zira Eger Vakıflar Bölge Müdürlüğünden Bilgi Almış Olunsaydı Behrampaşa hanının Geçenyıl İhale Oldugu Projenin 3 yılda biteceği ve Butik Otel Olarak Sadece Yerli Turistlere Değilde Tüm Dünyaya Turistlerine Hitap ettiğini bilecekdiniz. Biz Kurum Olarak görevimizin gereğini yapıyoruz.

proje sami
24.01.2017 10:01:20
sivas postasının iyi niyetli yönlendirmeleri için teşekkür ediyoruz. ama sami aydın ın derdi halk değil içerisinde kendisininde bulunduğu " Beyaz Sivas lılar" bencede toki stad da konut yapmalı. hafta sonu Ankara da idim melih başkan çalışıyor. en en basitinden halk ekmek te 46 çeşit ürün çıkarıyor. Halk ekmeğin ŞAMPİYON EKMEK ini sivas belediye ekmek fabrikası yapamazmı bu kadarmı aciz bu şehir.