Sivas`ın Akil Ahkamları!

Sivas`ın Akil Ahkamları!

Bir yerel tv kanalında “Ahkâm Saati” isimli programın içeriği ve kalitesi yerlerde sürünüyor. Herhangi bir kahvehanede konuşulanlar daha kaliteli iken, genele hitap eden bir tv de sokak ağzının kullanılması tepki çekiyor. Her konuya içi boş yo

Yerel bir televizyon kanalındaki “Ahkâm Saati” isimli program şehirde adeta alay konusu. Herhangi bir entelektüel derinlik ve evrensel bir yorumlama içeriğine sahip olmadan, sokak ağzı ile hitap ve yüzeysel yorumlama çabaları bu kadar da pes dedirtecek nitelikte.

İzleyenlere herhangi bir bilgi, kültür, aktüalite, sanat, siyaset bilgi çıtası sunamayan, Sivas’ın herhangi bir kahvehanesinde konuşulanlarla aynı hatta ondan da bilgi olarak daha altta seyreden programın, toplumun yaşam algısını alt seviyelere çekmeye devam ediyor.

“Bey, Sayın…” gibi evrensel hitap şekilleri yerine “abi, kardeş…” gibi özel ortamlarda kullanılan hitapların havada uçuştuğu programın, Sivas’ı bilmeyip de bu programlar sayesinde tanıyacak olanlara da kötü örnek olacağı vurgulanıyor.

“Süleyman Şah Türbesinin” taşınması ve Suriye Politikası konusunda konuşan konuşmacıların, konu ile ilgili zerrece somut bilgi ve yorumlamalarının olmaması ise içler acısı olarak algılandı. Güya Sivas için “ahkâm kesme” cüreti içinde olan programdaki konuşmaları, çocukların örnek almasından korkuluyor.

Bilgi, beceri, kitabi derinlik, siyasi kalite, entelektüel ufuk gibi felsefi ötelerden fersah fersah uzak olan programın Sivas’ın tanıtımına kötü bir katkı sunacağı yorumları yapılıyor.