Tarih: 12.07.2014 11:05

SİVAS`IN DÜRÜMÜ KAYSERİ`NİN CEBİNDE

Facebook Twitter Linked-in

Sivaslılar akın akın komşu şehir Kayseri’ye gitmeye devam ediyorlar. Özellikle sağlık sorunlarına Sivas’ta çare bulamayan birçok Sivaslı, Kayseri’de bulunan özel hastaneler başta olmak üzere, hemen hemen bütün hastanelerde sıra kuyruğundan eksik olmuyorlar.

 Sivas erimeye devam ediyor. Özellikle Sivas’ın hastanelerinin yeterince modernize olamaması nedeniyle Kayseri’deki modern hastanelerde iyi hizmet alan Sivaslılar, Kayseri’de hastane bahçelerinde adeta kamp kuruyorlar. Küçük sorunlarının dahi halledilmesinde Sivas hastanelerinin yeterince çaba içerisinde olmadığını belirten birçok Sivaslı, Kayseri’de çok iyi hizmet aldıklarını dile getiriyorlar. Sağlık hizmetinden memnun olan pek çok Sivaslı, burada iyi bir harcama yaptıklarını ve ilerde Kayseri’ye bile taşınmayı dahi düşündüklerini ifade ediyorlar.

Kayseri semtlerinde bulunan birçok Sivaslı iş olanakları nedeniylede burasının cazip olduğunu belirtiyorlar. Asgari ücretle yaşama savaşı veren Sivaslılar’ın, Sivas hayallerinde olmasına rağmen, iş kıtlığı nedeniyle Sivas’a gelemedikleri gözlemleniyor.

Sivas’ta imkânsızlıklar nedeniyle Kayseri’ye akın eden Sivaslılar, buradaki özellikle sağlık hizmetlerine avuç dolusu para ayırıyorlar.

Deyim yerinde ise “delinin dürümü akıllının cebinde” hesabı ile imkânları nedeniyle Sivaslıların harcamalarını Kayseri de yaptığı vurgulanıyor.

Hastanelerde sıra kuyruğunda olanların üçte birinin Sivaslı olduğu gözlemlenirken, Sivas hastanelerinin iyi hale gelmesi halinde bir çok insanın buralarda ser sefil olmasının engellenebileceği dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —