Tarih: 19.10.2015 20:16

Sivas`ın Kültürüne El Fatiha

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas´ın kültürel derinliği değerlendirilemiyor. Şehrin kültür sorumlularının, bu şeehrin entelektüel ufkunun çıtasını yükseltemedileri, kamuoyunca dillendirilen konuların başında geliyor.

Sivas´ın sıçramasına neden olabilecek en önemli etekenlerden biri olan Kültür ve Turizm, adeta yerlerde sürünüyor. Sivas Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi kültür birimlerinin 90´lı yılların hantal yapısından kendilerini alamamaları eleştiriliyor.

Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ´nün, on yıldır Müdürlük koltuğunu koruyup, şehrin şifrelerini çözerek günü kurtardığını ifade eden pek çok Sivaslı, hıdırellezde yumurta kırıp, ateşten zıplama, şenliklerde boy gösterme haricinde Kültür Müdürlüğünün ne yaptığının  bilinmediğini konuşuyorlar.

Şehir merkezinden ümidini kesen Sivaslıların, Rektörün bilmediği bir konu olan Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Araştırmalar Merkezi´nin (CÜSAM)kurulmasına ön ayak olup, kültürel ivmeyi yükseltmeyi hedefledikleri, lakin onun da bizzat Rektör Faruk KOCACIK tarafından akamete uğratıldığı belirtiliyor.

Aradan 3 yıl geçmesine rağmen bir yer dahi bulunamayan CÜSAM´ın başına derlemeleri ile bilinen Doğan KAYA´nın getirilmesi ise eleştiriliyor. Başta Ali Şahin CANOZAN olmak üzere pek çok kültür araştırmacısının araştırmalarından yararlanan KAYA´nın, şehrin kültürel vizyonuna bir katkı sağlayamayacağı vurgulanıyor.

CÜSAM´ın da, diğer merkezler gibi ölü bir merkeze dönüştürülmesinin Sivas adına büyük bir kayıp olduğu vurgulanırken,şehir üniversite birlikteliğinin de böylece birilerince baltalandığı iddia ediliyor.

İl Kültür Müdürlüğü ve C.Üniversitesinin kültürel duruşu tam anlamıyla bir biriyle başarısızlıkta örtüşürken, Sivas Belediyesi´nin kültürel adımı ise kamuoyunda sert tepki çekmeye başladı.

Sami AYDIN yönetiminin en zayıf halkalarından biri olan Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN´ın uhdesinde bulunan kültür işlerinin, ortaya bir farkındalık koyamadığı biliniyor.

Belediye Başkanı Sami AYDIN´ı, kültürel konularda yanlış yönlendirdiği konuşulan ÖZAYDIN´ın, kültür ve eğitimi sıradanlaştıran yaklaşımlarının faturasının, bizzat AYDIN´a yansıyacağını bilip bilmediği ise merak ediliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —