SİVAS'ın Talihi Dönebilir!

SİVAS

SİVAS’ın haftalık gündemini belirleyen “NELER OLUYOR” programı, çok önemli bilgiler ile yine kamuoyunu aydınlattı...

SPHM ÖZEL HABER

Gazeteci Yazar Metin KABAKCI’nın hazırladığı “NELER OLUYOR” yine bir birine güzel konularla gündem oluşturdu. VİZYON 58 Televizyonunda Tacettin KEPENEK ve Ziya SOYBAYRAKTAR’ın konuk olduğu programda konuşan Yazar Tacettin KEPENEK, Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde yapılan çalışmalara vurgu yaptı.

Rektör Mehmet KUL ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten KEPENEK “yapılan çalışmalardan göğsüm kabardı” dedi.

Gazeteci Yazar Tacettin KEPENEK “Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde mükemmel bir kadro kurulduğunu ve dünyanın dört bir yanından alanında uzman hocaların SİVAS’a kazandırıldığını ve 11 tane dev projede sona yaklaşıldığını” söyledi.

KEPENEK, “UZAY ve SAVUNMA SANAYİ ile ilgili  hassas döküm yapılma mantığının hayata geçmek üzere olduğunu ve OPTİK alanındaki her türlü özel çalışmanın yapılması akabinde SİVAS’ın merkez olacağını” ifade etti.

Özellikle önümüzdeki yıllarda “Elektrikli” otomobil üretimi yapılacak ve şu anda BİLİM TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİNDEKİ bir değerli HOCANIN  bu konuda ilk kitabı yazmış tek akademisyen olduğunu ve bu bilim insanının da, bu üniversite kadrosunda çalıştığını belirtti..

Gazeteci KEPENEK “Rektör Prof. Dr. Mehmet KUL’un çok önemli gayretleri ile 100 civarında yüksek lisans ve doktora öğrenicisinin buraya kazandırıldğı ve bunun da önemli bir değer katacağını” söyledi.



Anahtar Kelimeler: SİVAS' Talihi Dönebilir!