SİVAS'ın TAMAMI CAZİBE MERKEZİ OLMALI!

SİVAS

DEMİRAĞ'ın CAZİBE KAPSAMINA alınması buruk bir sevince neden oldu. Şehrin tamamının CAZİBE MERKEZİ kapsamına alınması beklenirken, DEMİRAĞ OSB'nin alınması, 1.OSB'deki firmalarla haksız rekabete kapı aralayacak.

SPHM ÖZEL HABER

DEMİRAĞ OSB'nin cazibe merkezi ilan edilmesi şehirde buruk bir sevince neden oldu. 1.OSB'de yatırım yapan firmaların DEMİRAĞ OSB avantajlarından yararlanmamaları durumunda, SİVAS'ın büyük kayıplar yaşayacağı vurgulanıyor. Konu ile ilgili İş İnsanı İsmail TİMUÇİN ise öneli tespitlerde bulundu.TİMUÇİN;“Cazibe merkezinin bizlere artılarının çok iyi anlaşılması lazım. Vergi indirimi, sigorta prim işveren desteği, yatırım yer tahsisi, kredi alırsanız TL bazında yüzde 7 faiz desteği, döviz bazında yüzde 2 faiz desteği, gelir vergisi stopaj desteği ve enerji desteği yani kullandığın enerjinin yüzde 30’unu daha ucuz kullanma imkanı veriyor.

Biz konunun daha iyi anlaşılması için şöyle bir karşılaştırma yaptık: Hem Birinci OSB’de hem de Demirağ OSB’de 500 kişiyi çalıştırmayı hedefledik. 3 milyonluk yerli makine alalım, 3 milyonluk yabancı makine alalım, 3 milyon inşaata para harcayalım, 1 milyon da diğer giderler olmak üzere toplam 10 milyon liralık bir yatırım planlayalım diye düşündük. Bunun 3 milyonunu öz kaynağımızdan, 7 milyon lirasını da kredi alarak yapalım dedik.

Birinci OSB’ye bu yatırımı yaptığımız zaman 10 milyon 851 bin liralık devletten destek alıyoruz ama bunu Demirağ OSB’ye yaptığımız zaman devletten 109 milyon liralık bir destek alıyoruz. Yani 11 katı bir destek alıyoruz. Cazibe merkezi olmak bu yönden çok çok avantajlı. Her şeyden önce şunu söylememiz lazım: Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere cazibe merkezinin Demirağ’a kazandırılmasında emeği geçen Vali beye, Belediye Başkanımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve emeği geçen milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Bu kullanabilirsek şehrimiz için çok büyük avantaj. Bunu kullanmamız lazım” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: SİVAS' TAMAMI CAZİBE MERKEZİ OLMALI!