SİVAS'ın YÜKÜNÜ ALABİLİR!

SİVAS

Deprem nedeniyle şehirlerin seyrekleştirmesi gündeme gelirken, SİVAS'ın yükünü alacak ve DEMİRAĞ OSB yerleşkesinin işçi yaşam alanlarının kurulacağı en ideal yerin ULAŞ olduğu belirtiliyor.

STHM ÖZEL HABER

SİVAS'ın konum itibariyle şehre en yakın ve arazi bakımından en ideal ilçesi olan ULAŞ keşfededilmeyi bekliyor. TİĞEM in verimli tarım araziler yanı sıra, TECER DAĞI ve ULAŞ GÖLÜ'nün de bu yaşam alanlarını besleyip büyüttüğü biliniyor.

ULAŞ'ı görüp inceleyen şehrin önde gelen aydınları, DEMİRAĞ OSB, DEMİR ÇELİK FABRİKASI ve LOJİSTİK MERKEZİ'in ana hattı olan ULAŞ istikametinin SİVAS için bulunmaz bir nimet olduğu belirtiliyor.

Kurulmakta olan fabrikada yaşayan işçilerin en rahat ve kolay yaşam alanlarının ancak ve ancak ULAŞ'ta kurulmasının mümkün olduğuna vurgu yapan pek çok insan, SİVAS'ın bu yükü taşıyamayacağını, bunun yerine yanı başından kara yolu ve demir yolu hattı geçen ULAŞ'ın 80 binlik bir uydu kente dönüştürülmesinin mümkün olduğunu belirtiyorlar.

ULAŞ'ın iyi yorumlanması halinde İSVİÇRE veya İTALYA şehirleri gibi bir şehre dönüşmesinin de önünün açılacağı görüşleri dillendiriliyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS' YÜKÜNÜ ALABİLİR!