SİVAS,KÖYLEŞMEYE EVRİLMEMELİ!

SİVAS,KÖYLEŞMEYE EVRİLMEMELİ!

Köylerin, ilçelerin kimliklerinin korunması ve yaşatılması için bulundukları yerlerde felsefelerinin oluşturulması bilimsel ve irfani bir zaruret iken, bunun şehir merkezine taşınması anlaşılamıyor.

SPHM ÖZEL HABER

MERKEZ Yenişehir Mahallesi PAŞAÇAYIRI Bölgesinde oluşan yeni caddelere isim verilmesi BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS oturumunda  görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda caddelere İLÇELERİN adlarının verilmesi kararı şaşkınlık oluşturdu.

SİVAS'ın şehirlilik bilincinin daha da muhkim hale gelmesi için, şehrin genelinin felsefesini temsil edecek olan isimlerin şehir merkezinde yaşatılması ve yeni nesillere ulaştırılması noktasında bir çalışma yapılması beklenirken, kuru kuruya 16 ilçenin isimlerinin caddelere verilecek olması şaşkınlık oluşturdu.

Şehrin felsefesinin oluşturulması için yıllardır yoğun çaba gösteren aydınlar; "elbette herkesin bir köyü veya ilçesi olabileceği ve bununla da gurur duymasının normal olduğu, lakin köyün ve ilçenin köyde kalması gerektiği, şehir kültürünün devamı ve yaşatılması için şehirlilik bilincine adapte olmanın elzem olduğu" görüşlerini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: SİVAS KÖYLEŞMEYE EVRİLMEMELİ!