Tarih: 13.12.2019 20:08

SİVASLI Rektör Başarıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Prof. Dr. Engin Karadağ, Habertürk televizyonunda katıldığı programda Türkiye´deki üniversiteleri yöneten rektörlerin akademik kariyerlerini açıkladı. Engin Karadağ Karadağ,  Türkiye´de bulunan 206 üniversitenin 68´inin başında bulunan rektörlerin uluslararası yayın sayısının olmadığı söyledi. Uluslararası alanda makale yayımlayan 71 rektöre yapılan atıf sayısı ise sıfır. Yani toplamda 139 rektörün uluslararası alanda herhangi bir bilinirliği bulunmuyor.

71 rektör hayatları boyunca yaptıkları tüm çalışmalardan atıf almayı başaramadığını vurgulayan Karadağ, 139 rektör hakkında ise ?Yani Edirne´den dışarı çıktıktan sonra kimse tanımıyor onları? ifadelerini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Ünal ilk 10´da. Yaptığı başarılı ameliyatlar ve çalışmalarla Akdeniz Üniversitesi Türkiye ve Dünya´da tanınan bir üniversite yaptığı biliniyor.

Web of Sience sistemi üzerinden elde edilen verilerle H-Index değerine göre yapılan sıralamada yayın ve atıf (kaynak olarak gösterme) sayısında ilk 10 sırada şu rektörler yer aldı:

1-      Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan,

2-      ODTÜ Rektörü Verşan Kök,

3-      Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik,

4-      Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici,

5-      Galatasaray Üniversitesi Rektörü Eyüp Ertuğrul Karsak,

6-      Tarsus Üniversitesi Rektörü Orhan Aydın,

7-      Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Bahri Şahin,

8-      Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar,

9-      İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Yusuf Baran 

10-  Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —