SİVASLI ÖYKÜCÜ Mustafa BALEL ROMANYA EDEBİYATINDA

SİVASLI ÖYKÜCÜ Mustafa BALEL ROMANYA EDEBİYATINDA

Kitaba adını veren ve 1950?1960 arası Şeyhçobanı´nı anlattığı ?Ayıp Yerleri Yanlış Konmuş Resimler? adlı uzun öyküsüyle Sivas´ı olanca sıcaklığıyla Romanya´ya taşıyor. Kitapta Sivas´ı konu edinen bir başka uzun öykü de Pulur ve Serçeli´yi anlattığı ?Gözya

Ünlü romancı ve öykü yazarı Mustafa Balel´in öykülerinden oluşan bir seçki ?Ayıp Yerleri Yanlış Konmuş Resimler? adıyla Romanya´da yayımlanıyor.

 Bükreş´te Editura Tracus Arte adlı yayınevi tarafından yayınlanmakta olan seçki bir kısmı daha dergilerde yayımlanırken geniş ilgiyle karşılanarak yazarıyla çeşitli yerlerde ırmak söyleşiler yapılmasını sağlamış olan ?Ayna?, ?Ayıp Yerleri Yanlış Konmuş Resimler?, ?Anacık?, ?Gözyaşı Satıcısı? ?Dedemin Bakır Koltukları? ?Eski Bir Gündelikçi Kadının Trajik Biraz da Komik Hikâyesi? ve ?Kiremit Rengi Vazo? adlı uzun öykülerden oluşuyor.

 Fransa´da da ilgiyle karşılanmış olan öykülerin çevirisini Romanyalı ünlü şair ve çevirmen Niculina Oprea ile roman yazarı, dilbilimci Florin Logreşteanu birlikte yaptılar.

 Romanya Yazarlar Birliği ve Romanya Edebiyat Müzesi´nin destekleriyle yayımlanmak üzere olan ?Ayıp Yerleri Yanmış Konmuş Resimler? mayıs ayı içinde okurlarıyla buluşacak.

Her yerde, her fırsatta Sivas´tan söz eden ve yüreğinin yarısının Sivas´ta olduğunu söyleyen Balel, bu kitabında da Sivas´tan söz etmeyi unutmadı.

 Kitaba adını veren ve 1950?1960 arası Şeyhçobanı´nı anlattığı ?Ayıp Yerleri Yanlış Konmuş Resimler? adlı uzun öyküsüyle Sivas´ı olanca sıcaklığıyla Romanya´ya taşıyor. Kitapta Sivas´ı konu edinen bir başka uzun öykü de Pulur ve Serçeli´yi anlattığı ?Gözyaşı Satıcısı??

Bu arada her ne kadar konusu Sivas´ta geçmiyorsa da ?Eski Bir Gündelikçi Kadının Trajik Biraz da Komik Hikâyesi? de kahramanları Sivaslı olan bir öykü. 

 



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda