SİVASLI MÜDÜR ZAMANI

SİVASLI MÜDÜR ZAMANI

Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR’ın Sivas’tan başka bir ile atanması, eğitim camiasında büyük bir mutluluk ile karşılandı. Göreve geldiği günden beri, eğitim adına önemli bir proje ortaya koyamayan AKPINAR’ın, rutin dışına çıkmaması eği

Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR’ın Sivas’tan başka bir ile atanması, eğitim camiasında büyük bir mutluluk ile karşılandı. Göreve geldiği günden beri, eğitim adına önemli bir proje ortaya koyamayan AKPINAR’ın, rutin dışına çıkmaması eğitimcilerce sert bir şekilde eleştiriliyordu. Bütün eğitimciler Sivaslı bir Milli Eğitim Müdürü için çaba gösterirken Vekil Hilmi BİLGİN’in müdürün il dışından olmasını istediği yönündeki iddialar tepki çekiyor.

 Sivas eğitimde önemli başarılar elde edemezken, özellikle İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR’ın bu başarısızlıkta önemli payı olduğu dile getiriliyordu. Sivas’ta göreve başladığı günden beri, etkin bir icraat içine girmeyen Akpınar’ın, hatta ilk toplantıların birinde “görevde yükselerek başka bir ile gitme niyetini” açık ettiği eğitimcilerce belirtiliyordu.

Turan AKPINAR zamanında deyim yerinde ise eğitimin “tıp oynadığını” dile getiren eğitimciler, yaşanan bu acı tecrübenin Sivas’a çok şey kaybettirdiği lakin bunun geç olmadığı ve telafisinin mümkün olduğunu vurguluyorlar..

Turan AKPINAR’ın yaklaşık 2 yıl görev yaptığı sürede “idareyi maslahatçı” bir politika izleyerek önemli adımlar atamadığı dile getiriliyor.

Sivaslı eğitimciler, gerek Ali Murat TANER gerekse Turan AKPINAR acı tecrübeleri sonrasında Sivaslı bir Milli Eğitim Müdürü için girişimlerde bulunulması gerektiğini belirtiyorlar.

Adaletli, dürüst, güvenilir bir Milli Eğitim Müdürü için harekete geçmenin zamanı olduğu vurgulanırken, zamanın bir Sivaslı müdüre ihtyacı daha da ortaya çıkardığı ifade ediliyor.

Sivaslı bir Milli Eğitim Müdürü için bütün eğitimciler ittifak içinde iken Milletvekili Hilmi BİLGİN’in, müdürün il dışından olması gerektiği yönünde bir görüş içinde olduğu ve bunun da tepki çektiği iddia ediliyor.