Tarih: 25.01.2017 22:46

Sivaslılar ŞOKTA!..

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan YILDIRIM´ın kamuoyuna ilan ettiği ve bir çok imkanlar sunularak cazibe merkezi oluşturuldu. Komşu illerin de yer aldığı projeler silsilesinde SİVAS´ın olmaması şehirde dilden dile dolaşıyor.

100 milyon ve üzeri yatırımlara özel olarak arsa tahsisi desteği vereceklerini de açıklayan Yıldırım, makine teçhizatının yerli veya ithal olmasının ayrı kredi şartlarına tabii olacağını anlattı. Yüzde 30´luk öz sermaye şartının bütün yatırımlarda geçerli olduğunu anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım, programla ilgili detayları anlattıktan sonra salonda bulunan 23 ilin temsilcilerinden destek ve sıkı takip konusunda isteklerde bulundu.

Organize Sanayi Bölgelerinde büyük yatırıma uygun arsa olmaması durumunda hazinenin arazilerinden uygun arsa tahsis edilecek.

Başvuru süresi ilk etapta bir ay ile sınırlı. Yatırım talebinin devam etmesi halinde yeni bir başvuru takvimi duyurulabilecek. Program kapsamında danışmanlık hizmetleri, yatırım yeri tahsisi, bine yapımı, faizsiz yatırım, faiz indirimli işletme kredisi, üretim tesisi taşıma, çağrı merkezi yatırımı ile veri merkezi yatırımı ve enerji desteği verilecek.

5´İ MERKEZ TOPLAM 23 İL

Program kapsamında Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ile kapsıyor.

1) Elazığ merkezli Malatya, Adıyaman, Tunceli, Bingöl illeri.
2) Erzurum merkezli Erzincan, Gümüşhane, Bayburt illeri.
3) Van merkezli Hakkari, Muş, Bitlis illeri.
4) Kars merkezli Ardahan, Ağrı, Iğdır illeri
5) Diyarbakır merkezli Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illeri.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —