Sivaslılar Yemeğe İlgi Göstermedi

Sivaslılar Yemeğe İlgi Göstermedi

Sivas Belediyesi ve bir yerel TV Kanalının organize ettiği ?Binlerce insan tek bir sofrada? etkinliği tam bir fiyasko ile sonuçlandı. Halkın ilgi göstermediği yemek sönük geçti.

 

Aylardır hazırlıkları yapılan ?Binlerce insan tek bir sofrada? yemek etkinliği şok oluşturdu. Başını Sivas Belediyesi´nin çektiği, Kanal 58 Televizyonunun can siperana organize ettiği Kadir Gecesi yemeğine Sivaslılar ilgi göstermedi.

Ramazan başında Rus Yanlısı Çeçenistan Ahmet KADİROV vakfının Hayat Ağacı Derneği nezlinde Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN´a bağış maksatlı verdikleri 100 bin liralık nakti yardım da toplumun her kesimi tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti.

KADİROV Vakfının Kadir Gecesi için nakti yardımda bulunmasına da tepki gösteren pek çok Sivaslı yemeğe katılmadı.

Rus yanlısı bir dernek olan ve PUTİN sevdalısı Ramazan KADİROV´un, Sivas´a gönderdiği paraya Sivas´ın ihtiyacı olmadığı dile getiren pek çok Sivaslı, ÇEÇENİSTAN demek Cevher DUDAYEV ve yol arkadaşları demek olduğu belirtiyorlar.

Sivaslılar dilden dile bu yemeği protesto ederlerken, zorlama çağrılar ile ancak ve  ancak 3 bin veya 4 bin kişinin yemeğe iştirak ettiği bilgisine ulaşıldı.

Hatta tarafsız kaynaklar sandalyelerin arkaya doğru sıralanan bölümlerinin boş olduğunu belirttiler. Dizilen sandalyelerin de sayıldığı ve yaklaşık 3 bin civarında olduğu vurgulandı.

300 binlik şehirde böyle mübarek bir gece için düzenlenen etkinliğe katılımın olmaması değişik soru işaretlerini akıllara getirdi. Organizeyi yapanların ballandıra ballandıra 30 bin katılım olduğunu ilan etmeleri ise komik bulundu.



Cebrail Sönmez
14.07.2015 17:14:12
toplam 4 sıra her sıra 40 masa ve her masa 24 kişilikti. toplam 3840 sandalye vardı. nasıl oluyor anlamıyorum 30 bin 40 bin kişi diyorlar birde sunucu ikide bir alevisi sunnisi (sunnisi) ne demekse sanki gelenlere sordular alevimisin sunnimisin diye. 15000 kişilik yemek yaptırmışlar her yemek 5.000 tl den 75.000 lira 3840 kişi yedi geri kalan yemek yada para nerede sormak lazım anal58 tv ne reye katkı sağladı sormak lazım.

selda
15.07.2015 07:35:14
Babam buyuk bi heycanla yemege gitti...dondugunde elinde bir ekmek almis yiye yiye gelmis.bu ne baba dedim,yedigimiz iki gr pilav ve iki gr doner ac kaldik yavrum, vatandas oruc oruc telef oldu dedi.....anlasilan o aksam ekmek satislari patladi...

yusuf kul
15.07.2015 08:55:30
cebrail kardeşimi sonuna kadar destekliyorum.bir de herşey tammış gibi çiçeği burnunda meclis başkanını çağırmışlar.neyse en azından hayırlı olsun demişlerdir.

deren
15.07.2015 13:48:17
30 bin kişi diyenler, acaba hiç 30 bin kişiyi birarada görmüşlermiki sayıyı abartıyorlar. 4 sutun halinde dizilmiş masalarda en fazla 4000 kişi olabilir. Akıl bunu gösteriyor.

egrioturdogrukonus
17.07.2015 00:43:12
Bu belediye bu hayır işlerini beceremiyor kardeşim. Oyumuz heba oldu, Sivasın heryeri rant heryeri talan ediliyor Geçen dönem Dogan Ürgüp tarafından verilmeyen ruhsatlar kabak çiçeği gibi heryere saçıldı. Kurum müdürlerinin hiçbirisi görev ve sorumluluklarını yerine getirmiyor benim bir vatandaş olarak bir umudum kalmadı Sivastan. Hayırlı bayramlar diliyorum Sivas Postası ailesine