SİVASSPOR-GS MAÇI

SİVASSPOR-GS MAÇI

Yiğide Neayak Yazdı...

Maç öncesi biz taraftarlara elden verilen kırmızı bereler (Avrupa´da yaşayan abime hediye edecem), koltuklara konulan yüzlerce kırmızı ve beyaz kağıtlar ve Türk bayrakları ile karşılaştık! Milliyetçi-muhafazakar yazılar, türküler, marşlar, sloganlar, ?İdlib Şehitleri?ni anmalar yapıldı!?

 Süperlig´in 25. Haftasında D.G. Sivasspor ile G.S. karşı karşıya geldi. Maç öncesi tahminim ?beraberlik? idi. Böyle de sonuçlandı! Buruk bir sevinçle stattan ayrıldım!...

Maçı çok genel olarak özetlemek gerekir ise, maçın başında Sivasspor hakimiyetini kurduktan sonra, yerine G.S. hakmiyetine bıraktı. İlk yarı G.S.´nin 2-1 üstünlüğü ile bitti. İkinci yarı, G.S. defans oyuncusunun ceza sahası içerisinde hata yapması ile Sivasspor skoru dengeledi (2-2). Oyunun sonuna doğru gelişen önemli gol pozisyonlarına rağmen, her iki takım da bunları gole dönüştüremediler!?

Maçla ilgili bazı yorumlarım:

Kareografi: Harika idi!

 Maçın sonucu en çok kimlere yaradı?: Trabzonspor ve Başakşehir´e.

 Maç Sivasspor´un lehine mi sonuçlandı?: Evet, lider olması en güçlü olan bir rakibe karşı olduğu için!

 Maçın kırılma anı (birçok kırılma anları var!): G.S. defansın yaptığı faul sonucu kazanılan penaltı.

 Sivasspor´da bazı futbolcular ?gününde değillerdi?: Yatabare, Fernando, Yasin, Kone dede!

 Sivasspor´da bazı futbolcular ?gününde idiler?: Hakan, Mert Hakan,Fatih, Samassa, Appindangoye, Osmanpaşa?

 Maçın hakemi: Kötü yönetti! Erman Toroğlu´nun yorumu ile ?civciv yürekli? idi!:..

 Seyirci: ?Gavat!? diyenler, tezahürat yap(a)mayanlar, koltuğunda oturmayanlar hariç, harika idiler!?

 Başarı: Rıza Hoca ve ekibi ve ?bütün? olarak futbolcular! (Tabi ki, bu noktaya gelmek te, mütevazi bir takımla, çok büyük bir başarı!...).

 Fikstüre göre, yanlış hesaplamadım ise, Sivasspor´un kalan maçlarında ?ligin ileri gelen takımları?ndan sadece 1 tanesi ile (FB) ile maçı var iken, diğer takımların 2 (FB, BJK)-4 (GS) arasında değişen maçları bulunmaktadır.! Şayet Sivasspor bu avantajını koruyabilir ise, bir-iki hafta içinde tekrar liderliği alamsı ve puan tablosunda iyi bir yerde bitirmesi kaçınılmaz olacaktır!...

 Bir başka yazıda görüşme dileklerimle, esen kalın!

Yazar: Yiğide Neayak



Anahtar Kelimeler: SİVASSPOR MAÇI