Tarih: 18.02.2020 21:47

SİVASSPOR´un Bilinmeyen YÜZÜ!

Facebook Twitter Linked-in

SİVASSPOR ?UN    BİLİNMEYEN  YÜZÜ

Bu yazı dizisi süper lig geçmişimizin ve kaçan ( kaçırılan ) şampiyonluk  rüyamızın  analizini yaparken  mümkün olduğu kadLar yorum yapmadan  kronolojiye dikkat ederek  herkesin  malumu  ayrıntıları birleştirerek  resmin  tümünü  açıklamaya  çalışacaktır .

Yani  elimizdeki  ?Legoları? birleştireceğiz.

Önce  güncel  olan Trabzon spor maçına değinip sonra  geriye doğru gidelim . Pazar oynanan müsabakaya  6 yıldır Trabzonda maç verilmeyen Cüneyt Çakır  atanarak REEL POLİTİĞE  göre davranma mesajı  verilerek  bariz penaltımız ve rakibin 3 kırmızı kartı es geçilmiş bir golümüz iptal edilmiş ve 3 dk.gibi komik uzatma ile hakem  ?GÖREVİN İ  İFA? etmiştir.

Zaten , bir takıma bedel oyuncuları  Sörlot un cezasını bir maça indiren CARİ GÜÇ niyetini  futbol kamuoyuna  anlatmıştı .

ŞİMDİ  BİZİM  CEPHEYE GELELİM

Maç biteli saatler geçmiş dişe dokunur bir açıklama yok , niçin ? 

Asıl konumuz burada başlıyor.

Önce 10 yıl önce Antep de bırakılan şampiyonluğun hikayesine gidelim. Ki  o zaman  sadece BJK kulübü ile kalmış bir yarışın son  4 haftası ve futbol kamuoyunda rüzgar bizim lehimize ?

Burayı açayım ,

Büyük takımlar yarış dışı kalmış dolayısıyla rakipleri Beşiktaş´ın  avantajlı olmasını istemiyorlar , stratejik olarak doğal olan bu .

Ve daha önemlisi  , siyaset  bu kadar etkili olmayınca 3 büyüklerin ?şamar oğlanı? olmuş hakem camiası da zımmen anlaşmış şekilde sezon boyu Sivasspor´a daha sempatik ve adaletli yaklaşıyorlardı.                

Bu atmasforde bir c.tesi  öğlen vakti rakip taraftarın ilgi göstermediği  , baskısız bir ortamda maça başlayıp ilk yarıyı 1-0 önde kapadık.

Ve iki taraflı ?hikaye? burada başladı , iki taraf derken Antep ve bizim yaptıklarımız. Onlara gelen teşvik iddiaları ama biz ne yaptık ikinci yarı ?

İki forvetle hatta santrafor ile oyuna başlamışken 46.dk.ya defansif ön libero KanforySılyla gibi çok sağlam bir oyuncuyu çıkarıp 3.forvet Kamanan´ı oyuna aldık ve , orta sahayıda maçı da Antep´e verdik.

Şimdi soruyorum az buçuk futbol bilenlere ; bu değişiklik niçin yapılır ?

Takımın gittiği uçakda bulunan bir taraftar olarak maçı da canlı izledim maç sonu ah-vah çekilen tiyatral görüntüleri de !!! ?

Ve bu gün  o teknik direktör dışında aşağı yukarı aynı yönetim iş başında .

Uzun yıllar futbolun içinde bulunan biri olarak iddiamı kuvvetlendirecek bir maç daha ; Antep maçı sonrası sahamızda oynanan o zamanki adıyla İBB maçında 3 forvetle gelen mağlubiyet ve kaçan şampiyonluk !!! .

ŞİMDİ  BU SEZONA GELELİM .

Yarışta 7 takım var ve mucize eseri  kadro derinliği ve de şöhreti olmayan 14-15 futbolcu ile Rıza Çalımbay bir başarı sağlayarak farkla devreyi lider bitiriyor.

Tüm kamuoyu şunda hemfikir ; alınacak hem de yarım sezonluk 3 veya 4 kaliteli ayakla şampiyonluk elimizde .

Bunu parayla izah etmesinler , gülerler .Zira galibiyet priminin 3 milyon , sezon sonu 1.2.3.olanın onlarca milyon aldığı sistemde bunu söyleyenler aklımızla dalga geçecektir.

PEKİ  DE NİYE YAPILMADI ?

Bunu irdelerken ülkede ki siyasi iklime ve bu sezon yaşananlara bakalım.

3 büyük kulüp borç batağında ama burada FB yi ayrı tutalım çünkü kulüplerin tapusunu hatta ?donuna? kadar alacağı bir yapılandırma kredisine imza atmadı yani almadı .Burada en ilginç olanı Trabzonspor un ağır borç yükü. 3 büyük kulüp marka değeri ,taraftar sayısı ve asırlık backraundları ile bir çıkış zor da olsa bulurlar ama Trabzon´un bunu çevirme şansı SIFIR.

İşte bu anda siyasetde de en hakim güç KARADENİZ  LOBİSİ Nİ devreye soktular .Zaten tüm kamuoyu burada hem fikir .

ŞİMDİ TEKRAR BİZE DÖNELİM

Aklımızda ki soruları sıralayalım ;

1-Bunları görüp biz aman başımıza iş almayalım mı dediniz ?

Bu soru önemli çünkü bu sezon takımın başında Rıza Çalımbay gibi dümdüz ve sadece sahaya odaklanmış biri var yani 10 sene önceki Bülent Uygun değil .

Çünkü  transfer yapmayıp hocanında elini bağladınız.?

2-Bu sezonla ilgili uyarı veya buna benzer bir mesajmı aldınız?

Varsa açıklayın demeyeceğim , yönetim tarzınız ve geçmişiniz bunu bize gösteriyor.

3-Bu ?OYUN?da   takımın ? şehrin  böylesi edilgen pozisyonu için ne ?MENFAAT?ivar ?

4-Kadrosu şişik Başakşehir haricinde her takım ciddi ara transfer yaptı .Ankaragücünün 15 transferini bir kenara koyalım .Bizi yenen Antep FK  da oynayan  bizim maçı alan Maxım  in performansı , Antalya nın aldığı ; Yahoviç , Podolski  ve Sinan Gümüş gibi hem de ligimizi bilen 3 forvet takviyesi  ve diğerleri?

5-Kulüp başkanımız sn Mecnun Odyakmaz ?ın KULÜPLER BİRLİĞİ Bşk.vekili  bir diğer hemşerimiz  FUTBOL FEDERASYONU yönetim kurulu üyesi  olarak bulundukları makamın SİVASSPOR´ a faydası varmı  yani haksızlıkları gideremiyorlar mı ?

6- Eğer  Sivas spor şampiyon olursa ; değerlenen , marka değeri artan   ( şampiyonlar ligi katılım payı 250 milyon + yaklaşık 100 milyon şampiyon bedeli ) ve 7 milyon Sivas´lınında göz bebeği  olan kulübün ellerinden alınacağından mı korkuyorlar ?

Ekonomik sıkıntıda olan takımlar bunları alıyor da övündüğünüz ekonomi ile 4 tane hazır futbolcu niçin almadınız ?

Ki ; bu ayarda yarım sezonluk maliyet  taş çatlasın 2 milyon avro´dur.

SONUÇ 

Rıza hoca elindeki dar kadro ile mücadele edeceğine bu şehrin inancı tamdır . Ama yönetime olan da sorun vardır.Derler se veya derseniz ; zaten hakemlerle bu planı uygulayacaklar ve de uyguluyorlar o zaman cevabımız şu olacaktır , puan avantajımızla beraber sağlam takviyelerle hakemleri de yenerdik veya  bu planlanmış oyunda yiğidoünvanı almış bu şehir  sessiz mazlumların desteği ile bir mücadele tarihi yazardı.

Veya  ? vuruşarak kaybederdik ?  ve plan yapanların rahatını bozardık .




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —