SiVAS´ta Bir Hastane Macerası!

SiVAS´ta Bir Hastane Macerası!

Yüksek Gerilim hattı alanına kuruldu. Kızılırmak havzası olması nedeniyle altından su çıkıyor dendi. İlk önce Bölge Hastanesi için yola çıkıldı olmadı. Yatak kapasitesi düşürüldü. Numune Hastanesine çevrildi. Şimdi de alelacele hazır olmadan, halk hastane

 

Daha hastane yapılmadan önce yeri tartışma konusu olmuş, SİVAS POSTASI GAZETESİ, burasının hastane yeri için uygun olmadığını defalarca haberleri ile gündeme taşımıştı.

Hatta hastane yerinin altından Kızılırmak havzası olması nedeniyle su çıktığını kamuoyu ile paylaşan SiVAS POSTASI´na, şimdi herkes hak vermeye başladı.

Bölge Hastanesi olacak diye deklare edilen hastanenin, kapasitesinin düşürülerek Numune Hastanesine çevrilmesi kamuoyundan sert tepki görüyor.

Hastanelerin birleştirilmesi ile epey bir elemanın da yer bulamaması nedeniyle il dışına gitmek zorunda kalacağı bilinirken, neden daha öncelerden buna çare bulunmadığı sorgulanıyor.

Bunca oldubitti arasında, daha hastane hazır olmadan şehrin çeşitli yerlerine asılan ilanlarla 12 Ekim´den itibaren Sivaslılar´ın hastaneye davet edilmesi ise anlaşılamadı. Daha pek çok bölümü hazır olmayan hastaneye halkın çağrılması, yöneticilerin acemiliği olarak kabul edildi.

Böyle önemli bir konuda hazır olmadan halkı hastaneye davet etmenin akıl işi olmadığını dile getiren pek çok Sivaslı, bu yetkililerin hangi akla hizmet ile vatandaşı hastaneye davet ettiğinin anlaşılamadığını vurguluyorlar.



Anahtar Kelimeler: SiVAS Hastane Macerası
Mağdur
14.10.2015 09:42:42
Birde yolu kapalı.

umut bulut
17.10.2015 00:12:37
işi bilmeyen çavuşlar ancak bu kadar yapar.her bir projemiz elde patlıyor ve bu duruma da kimse itiraz etmiyor taki çalışma bitene kadar. milltin parasını böyle yapmaya hakkını yok . inşallah bu yazımı sivas postası yayınlar

İbrahim Şen
19.10.2015 15:34:46
Sivas halkı yine garibanları oynayacak. Çünkü 2 hastane kapatılıp 1 hastanede hizmet verilecek. Her ne kadar Sivas Kamu Hasteneleri Genel Sekreterliği Sivas Devlet hastanesi (eski ssk)kapatılmayacak hizmete devam edilecek dese de tüm branşların yeni hastaneye taşınması için tüm hazırlıklar yapılıyor. Yeni binadaki yatak sayısı yetmediği için de 1 kişilik odalar 2 kişilik odalara çevriliyor. Buna rağmen yine de yatak yetmeyeceği için numune hastanesi A blokta da hizmet verilmeye devam edilecek ki bu blok sivasın en eski ve yetersiz yataklı servislerini barındırıyor. 60 yıllık bina yerine büyük harcamalar ile tadilattan geçirilen sivas devlet hastanesinin kullanılmaması ise oldukça düşündürücü. Bu hazırlıkları ilimizin üst düzey sağlık bürokratları ve siyasi otoriteler bilmesine rağmen sessiz kalmaya devam ediyorlar. Yatak kapasitesi düşmesini takiben hekiminden temizlik çalışanına kadar tüm kadroların sayısının azalması ise kaçınılmaz olacaktır. Yani Sivas yine küçülecek yine küçülecek. Bu işe karar verenler ise kısa bir süre sonra bu ildeki görevleri tamamlandığında çekip gidecekler. Ama icraatleri baki kalacak. Sivas uyuyarak büyümeye devam edecek inşallah.

Nuri Karabacak
21.10.2015 09:35:10
AK partinin anladığım kadarıyla Sivasda oya ihtiyacı kalmamış. Seçim öncesi AK partinin oyunu düşürmek için özel bir çalışma planlansa ancak bu kadar güzel ve başarılı olurdu. Her seferinde kamu yatırımları anlamında küçülen şehrimiz sağlıkta da küçülecek anlaşılan.

ahmet kale
26.10.2015 22:50:52
geçen gün hastaneye gittim. ben oradayken elektrikler gitti.jeneratör yarım saate yakın devreye girmedi.neler oluryor bu ne iş dedim bir personel bana elektrik sistemi bozuk iki haftadır hergün elektrikler kesiliyor.elektrik sistemi bozuk dedi. kan verdik kan taşıma sistemi bozuk siz laboratuara götüreceksiniz dediler.laboratuarı bulmak için rastladığım herkese sordum çünkü yön levhalerı yok.acil bir kalp krizi geçirseniz hastaneye ulaşmadan ölme ihtimaliniz fazla çünkü ortada kolay ulaşacak yol yok.AK partimizin bu güzel eseri ancak bu kadar kötü sunulur.Seçim önü hazır olmamış binaya halkı mahkum etmek ne adına anlamadım.