Sivas´ta Erken Seçim Konuşuluyor

Sivas´ta Erken Seçim Konuşuluyor

Sivas Ak Parti Kulisleri olası bir erken seçimi konuşuyor. Tepeden inme yapılan listenin 1 vekil kaybına neden olduğunu belirten partililer, bir erken seçim durumunda listenin yerel ağırlıklı olacağını vurguluyorlar. Meclis Başkanı İsmet YILMAZ haricindek

 

Sivas Ak Parti kulisleri, koalisyon görüşmelerinde bir sonuca varılmaması durumunda erken bir seçim için değişik senaryoları şimdiden konuşmaya başladılar. Sivas´ta 1 vekil kaybının temel sorumlusundan en önemlisinin yanlış bir liste hazırlanması olduğu dile getiriliyor.

Özellikle Vekil Hilmi BİLGİN´in listeyi Genel Merkez bağlamlı hazırlattığı ve bu listenin de seçim yenilgisine neden olduğu konuşuluyor.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan DAVUTOĞLU´nun, görüşmelerinin netice vermemesi sonrasında seçimin kaçınılmaz olacağı dile getiriliyor.

Ak Parti´ye 70´in üzerinde aday adayı başvurusu olduğu ve üstüne üstlük STK´ların dahi görüşlerinin alınıp uygulanmadığı 7 Haziran seçimlerinin iyi bir ders olduğu ve yapılan hataya bir daha düşülmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Olası erken seçimi konuşan parti kaynakları Meclis Başkanı İsmet YILMAZ´ın dışında mevcut 7 Haziran listesinde hiç kimsenin listeye girmemesi gerektiğini, aksi taktirde vekil sayısının 2´ye düşeceğini dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Sivas Erken Seçim Konuşuluyor