SİVAS´ta Son Tablo!

SİVAS´ta Son Tablo!

Üzeyir YİĞİT Yazdı

-Her ne kadar AK Parti kampanyaya başlamadı ise de Sivas´ta adayını açıklayalı hayli zaman oldu. Yakın aralıklarla diğer partiler de adaylarını belirlediler ve bütün adayların ısınma turları bitmek üzere.
-Ne hikmetse MHP ve CHP adayı sahada beklenen karşılığı görmedi. Sokak; AK Parti adayına karşı, halen kuş dili ile kampanya yürüten BBP eski belediye başkanı Doğan Beyi desteklemeye meyilli! Buna rağmen, Doğan Bey neden kısık bir sesle hareket ediyor, yukarılarda bilmediğimiz bir şey mi var bunu anlamakta zorlanıyorum.
***
-Hilmi Bilgin, AK Parti´nin güçlü sesi olarak Sivas´a gönderileli 50 günü geçti. Ekonomik sürecin ve yıpranmış bir dönemin getirdiği zorlukla mücadele edeceğini biliyor idi. Ama Sivas, 50 gün öncesinin gerisinde gibi. Sokaklarda bir heyecan, kampanya farkı, AK Parti´nin kalesi olan arka mahallelerin güçlü sesi yok. İsmi heyecan vermedi, henüz Ankara´nın güçlü nefesini hissettiremedi. 
-Mesela Ankara´nın nefesini, adaylığı açıklandığı 50´lük süreçte şöyle hissettirebilirdi: Şehrin kuvvetli sesi ve öncüsü edası ile yeni üniversite sürecinde insiyatifin elinde olduğunu minik dokunuşlarla Sivaslılara gösterebilirdi. 
***
-Kışın soğuk etkisinin de azalacağı Şubat´ın sonlarına doğru saha daha da netleşir. Şimdilik iki kutuplu duran bir süreçteyiz. Kutupların ikisi de, Ankara´nın şehirle alakalı son tasarrufunu bekliyor gibi. 
-Genel seçimlerde Hayati Yazıcı ile Rize´de, Mustafa Şentop ile Tekirdağ´da, Bayburt, İzmir ve Ankara´da bulundum. O zamanki sahada karşılaştığım büyük tepkilerin, sandığa çok düşük yansıdığını gördüm. 31 Mart 2019 seçimleri, bana göre örneği olmayan bir süreç. Bazı şehirlerde ve Sivas´ta; ?yerel seçimlerde iktidar değişmiyor ama AK Parti´ye de bir uyarı vermeli´ eğilimi hakim görüş gibi. 
-Adayların işlerinin kolay olmadığını daha önceden yazdık. Ama sempatik bir kampanyanın genel akışa katkısı olabilir de dedik. 
***
-Özellikle Hilmi Bey, (iktidarı temsil ettiği için) sorumsuz ve kibirli bürokrasinin, bulundukları makamları kendine bahşeden siyasi kurumun sermayesini cömertçe harcamasına ses vermeli! Şehrin kalbini dinleyen bazı isimlerin eleştirilerine kulak vermelidir. 
-Adayların yeni projelerleri anlatması, halkın gözünde yeni müteahhitlik işleri olarak algılanıyor. Bu nedenle özellikle bu seçimler için söylüyorum; yapacağını vadettiğiniz iyi işler de vatandaşta  beklenmedik ters tepkiye yol açabilir. Öncekilerin davranışı ile bu seferki adayların davranışları asla aynı olmamalı. Halka daha yakından temas edilmeli, daha çok ve dikkatli dinlenmeli. 
-Geçmiş seçimlerde bir aday, esnaf ziyaretiyle işi sağlama bağlayabilirdi ve o esnaf, zaten ona, partisinden dolayı sempatiyle yaklaşıyordu. Ancak bu sefer iş, öyle bir-iki esnaf ziyareti, sokak sohbeti, çay ocağı muhabbetiyle bağlanacak gibi durmuyor. Bu sefer halka gerçekten değer verip kaynaşırlarsa şanslarını artırabilirler.
-Ülkemizde siyasilerin, her şeye rağmen halka tutunarak, güçlü ve karekterli siyasi aktörler olduğunu gördük.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Tablo