Sivas´ta ZİHİN KATLİAMI Sürüyor

Sivas´ta ZİHİN KATLİAMI Sürüyor

Eğitimde akıl tutulması yine başladı. Bakanlığın yapılandırıcı eğitim sistemini göz ardı eden okullar, kafalarına göre eğitim uyguluyorlar. Öğrenciler sanki bu yıl LYS´ye gireceklermiş gibi daha İLKOKUL 2.Sınıfta, sınavlara tabi tutuluyorlar. Duyarlı eğit

 

Milli Eğitim Bakanlığı´nın 2005 yılında yenilediği sistem SİVAS´ta uygulanmıyor. 4+4+4 sistemine geçen ülkede, ilkokul birinci kademede Bakanlığın direktifleri dışında eğitim öğretim yaplıyor. İlk 4´de çocukların duygu ve davranış yönlerinin geliştirilmesine dair bir sistem ortada iken, eğitimin inceliğini bilmeyen Sivas´taki pek çok okul ve öğretmen, İLKOKUL 2.Sınıftan itibaren öğrencileri sınavlara tabi tutuyor.

Deneme sınavlarına tabi tutulan çocuklar, bir de bu yetmezmiş gibi ?TÜM DERSLER? türü pek çok soru çözmelik kitaplara boğuluyorlar.

Şıklar arasına İLKOKUL 2.Sınıftan itibaren itilen çocuklar, zamanla okuldan bıkıp toplum dışı davranışlara meylediyorlar.

Bu yıl ÜNİVERSİTE sınavına girecekmiş gibi öğrencilerin sınava tutulmasının bir akıl tutulması olduğunu dile getiren EĞİTİM FAKÜLTESİ çıkışlı öğretmenler, biran önce bu ?ZİHİN KATLİAMININ ?durdurulması gerektiğini dile getiriyorlar.

Çocukların sınavlara tabi tutula tutula, duygu yönlerinin törpülendiği ve robota dönüştürüldüğü ifade ediliyor.

İLKOKUL´da 4.Sınıfa kadar, kesinlikle duygu ve davranış yönünün geliştirilmesine yönelik eğitim sistemi uygulanması gerektiğini dile getiren duyarlı eğitimciler, JAPONYA, ALMANYA ve FİNLANDİYA gibi modern dünyanın, böyle yaptığını belirtiyorlar.

Uzman eğitimciler, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI´nın proğramının iyi hazırlandığını ve bütün eğitimcilerin, bu program dahilinde eğitim öğretim yapmak zorunda oldukları görüşlerini ısrarla vurguluyorlar.

SİVAS´ta ise hala 70´lı yılların eğitim hantallığının devam ettirildiği gözlemlenirken, böyle yetişen bir öğrencinin, geleceğini planlayıp modern insan olamayacağı dile getiriliyor.