Sivas`ta BİLGİN Sancısı

Sivas`ta BİLGİN Sancısı

Ülfet Hukuk Derneği Kurucusu Ak Parti Milletvekili Hilmi BİLGİN’in Sivas Ak Parti teşkilat yapısını kafasına göre şekillendirme arzusu tepki çekiyor. Sivas için işlerlikli icraatlarda bulunmayan BİLGİN’in, partinin tamamına nüfuz etme girişimi

Ülfet Hukuk Derneği Kurucusu Ak Parti Milletvekili Hilmi BİLGİN’in Sivas Ak Parti teşkilat yapısını kafasına göre şekillendirme arzusu tepki çekiyor. Sivas için işlerlikli icraatlarda bulunmayan BİLGİN’in, partinin tamamına nüfuz etme girişiminden, Genel Merkez’in haberinin olup olmadığı merak ediliyor.

 Sivas kamuoyunda başarısız bir isim olarak bilinen Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN’in, eski zamanları anımsatan tek partili dönemlerin “Milli Şeflik” arzusu içinde olduğu parti kaynaklarınca sıklıkla dillendiriliyor.

Ülfet Hukuk Derneği” ekibi içerisinden vekilliğe kadar uzanan bir yol izleyen BİLGİN’in, Sivas’ın her şeyini tek elde toplamak istediği iddia ediliyor. Kendinin müdahil olmadığı hemen hemen her şeyi baltalama düşüncesi içinde olduğu iddia edilirken, BİLGİN’in bu tür şahsi girişim ve ihtiraslarının Ak Parti’ye oy kaybettireceği parti kaynaklarınca ifade ediliyor.

Sivas Ak Parti İl Teşkilatı ve Merkez İlçe Teşkilatının yapılanmasına en başından bu yana müdahale eden BİLGİN’in, partinin Sivas’ta güç kaybetmesine neden olacağı vurgulanıyor.

Genel Merkez kaynaklı bilgilerin Sivas’ta yine Hilmi BİLGİN tarafından kulaktan kulağa dolaştığı ifade edilirken, Genel Merkezin bu tür bir durumdan haberinin olup olmadığı ise merak ediliyor.

Başarısız bir vekillik süreci geçiren Hilmi BİLGİN’in her şeye müdahil olma girişiminin, partilileri Ak Partiden soğuttuğu ve birçok Ak Partili seçmenin Sadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisine yönelmeye başladığı vurgulanıyor.

Pek çok Sivaslı Eski Adalet Partili tarafından Süleyman DEMİREL’e benzetilen BİLGİN’in, Haziran seçimlerinde liste şansının ise olmadığı Sivas kamuoyunda konuşulan konuların başında geliyor.