Tarih: 12.07.2014 11:04

SİVAS`TA EMLAK VE KİRA EL YAKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ta gayrimenkul fiyatları el yakıyor. Oturulabilecek bir dairenin fiyatı 200 bin lira ile 400 bin lira arasında değişirken kira fiyatları da sahil şeridindeki dairelerle yarışıyor.

 Geniş bir alana sahip Sivas’ta kira ve emlak fiyatları uçmaya devam ediyor. Normal şartlarda oturulabilecek bir evin fiyatı 200 bin ile 400 bin lira arasında değişirken, bu uçuk rakamların milleti canından bezdirdiği ifade ediliyor.

Kira fiyatları ortalama 700 liradan başlayıp 1800 liraya kadar çıktığı şehirde deyim yerinde ise bir vurgun yaşanıyor.

Ortalaması memur ve emekli şehri olan Sivas’ta artık gayrimenkul fiyatları ve kiraları ulaşılabilir olmaktan çıkmaya başladığı ifade ediliyor.

Denizi, boğazı, ormanı, yaylası olmayan bu şehirde bu fiyatlar hayretle karşılanıyor.

Nasıl olsa kredi var diye insanlar 10 yılını 20 yılını bir ev için ipotek altına aldıkları gözlemlenirken, buna neden çözüm bulunmadığı ise bilinmiyor.

2 bin lira geliri olan bir çalışan 200 bin liralık evi almak için hiçbir yiyip içmese hiçbir masraf etmese ve maaşını bankada bekletse 10 yıl çalışması gerektiği vurgulanırken, böyle tuhaflığın başka şehirlerde olduğunun sanılmadığı dile getiriliyor.

Bu durumun ortaya çıkmasına şehrin kenarlara doğru açılamamasının büyük payı olduğunu belirten uzmanlar acilen şehrin kenarlara kaydırılarak, yapılaşmaların önünün açılması gerektiğini belirtiyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —