SİVAS'TA GÖÇ!

SİVAS

Mehmet AĞAOĞULLARI Yazdı...

Sivas bir taraftan göç alırken diğer taraftan da göç veriyor ve dolayısıyla Sivas'tan metropol şehirlere kayan göçedenlerın yerini ilçelerden ve köylerden gelen aileler dolduruyor.bir kabuk değiştirme süreci devam edip gidiyor.

Sıvas ı ve sivaslı yı tanımıyoruz.Bizden doğanlar hiç tanımayacak...Eski Sıvas'ın yerli halkı kalmamış.Örf adet gelenek yok olmuş .Sıvas a taşrada gelen toplumlar kendi kültürlerini getirmişler.Sivas'ta bir kasaba ve köy kültürü hakim olmuş.Üniversite nin de istenilen düzeyde bir etkisi olmamış...

Sivas yolların kavşak noktasında bulunması ve tarihi geçmişi ile Selçuklunun döneminde muhteşem şehirlerden biri idi devletin zenginliği halkına yansımıştı.Sivas öz kendi kültürünü devam ettiremedi.Sivas çok gelişmiş diyorsunuz imarı ve mimarı bakımından sıvas lı diyorki siz bunu böyle görüyorsunuz sivas ta yollar yapılıyor binalar yapılıyor iş yok aş yok ekonomik ve kültürel sahada bir şey yok .Kafeler çoğaldı oturmaya yer yok işsizlik çok şöyle düşünülebilir Sivas gelecekte modern bir köy mü olacak?

Sosyal kültürel ekonomik yapısı İle modern bir şehir mi olacak? Yoksa bu ikisinin arasında gidip gelecek mi? Sivas'ı gelişmiş modern bir şehir olarak görmek isteriz bir Sivaslı olarak.



Anahtar Kelimeler: SİVAS' !